Η Clase Azul México εγκαινιάζει την Casa de Los Leones, έναν νέο πολιτιστικό προορισμό που στεγάζεται σε μια αποκατεστημένη ιστορική έπαυλη στην καρδιά του Polanco στις 17 Φεβρουαρίου.

1

 

Το εγχείρημα σηματοδοτεί την είσοδο του brand στον χώρο της φιλοξενίας μέσα από έναν φακό σύγχρονης τέχνης και design, τοποθετώντας την κατοικία ως πλατφόρμα για τη σύγχρονη μεξικανική χειροτεχνία και τη δημιουργική συνεργασία.

Η αποκατάσταση και ο σχεδιασμός του χώρου πραγματοποιήθηκαν από το γραφείο C Cúbica Arquitectos, σε άμεση συνεργασία με Μεξικανούς σχεδιαστές, τεχνίτες και καλλιτέχνες, σε πολλαπλά επίπεδα της κατοικίας. Τα αυθεντικά αρχιτεκτονικά στοιχεία διατηρήθηκαν και συνδυάστηκαν με ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα, κεραμικά, υφάσματα και έργα τέχνης, τα οποία μοιάζουν οργανικά ενσωματωμένα στον χώρο και όχι απλώς τοποθετημένα ως σκηνικό. Η κεραμική κατέχει κεντρικό ρόλο σε όλη την εμπειρία, αντανακλώντας τόσο τις υλικές παραδόσεις του Μεξικού όσο και τη βαθιά σχέση της Clase Azul México με τις χειροποίητες διαδικασίες.

 

Η τέχνη διατρέχει το σπίτι με πρόθεση και μέτρο. Στο lobby φιλοξενείται ένα πρόγραμμα εναλλασσόμενων εγκαταστάσεων, το οποίο εγκαινιάζεται με έργο του Amador Montes, ενώ επιπλέον αναθέσεις και δημιουργίες εμφανίζονται στους χώρους του lounge, του bar και των ιδιωτικών δωματίων. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά σημεία περιλαμβάνεται μια υφαντική εγκατάσταση της Beatriz Morales, φτιαγμένη από απορριμμένες ίνες αγαύης, καθώς και έργα του Raul de la Cerda που συναντώνται σε διάφορα σημεία της ιδιοκτησίας.

Η Casa de Los Leones φιλοξενεί επίσης το Taste of Time, μια εμπειρία γευσιγνωσίας αποκλειστικά με ραντεβού, αφιερωμένη σε καθοδηγούμενους συνδυασμούς τεκίλας, καθώς και έναν ιδιωτικό όροφο για συλλέκτες, με βιβλιοθήκη και πιο προσωπικούς χώρους δοκιμής. Για τους ενδιαφερόμενους και όσους προγραμματίζουν σύντομα ένα ταξίδι στο Μεξικό, να σημειωθεί πως βρίσκεται στην οδό Luis G. Urbina 104, Polanco, στην Πόλη του Μεξικού, και είναι επισκέψιμη μόνο κατόπιν ραντεβού.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρικάκος για νέο αναπτυξιακό νόμο: Μαζί με την αγορά δημιουργούμε νέα καθεστώτα μέσα στο 2026

Παρ’ ολίγον νέα επεισόδια στο ΑΠΘ: «Ενημερώθηκαν ότι πρέπει να αποχωρήσουν και αρνήθηκαν», λέει η ΕΛΑΣ

Monte dei Paschi: Πράσινο φως για τη διαγραφή της Mediobanca από το χρηματιστήριο