• Bons Vivants

    Αυτά είναι τα ακριβότερα σπίτια στον κόσμο που «ψάχνουν» ιδιοκτήτη

    • NewsRoom

    Palais Vénitien, Κυανή Ακτή, Γαλλία (Πηγή: loveproperty.com)


    Απαράμιλλη πολυτέλεια, εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι βγαλμένοι από παραμύθι και φυσικά εξωφρενικές τιμές, χαρακτηρίζουν τα ακριβότερα ακίνητα του κόσμου, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για όσους διαθέτουν πολλά εκατομμύρια στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

    Από ένα ιστορικό παλάτι στην καρδιά των Καννών έως ένα πολυτελές ρετιρέ διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, ελάχιστοι άνθρωποι θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά αυτά τα ονειρεμένα σπίτια, τα οποία ειρήσθω εν παρόδω, βρίσκονται προς πώληση.

    Από τα καλύτερα ρετιρέ στο κέντρο του Σίδνεϊ. Αυτό το ακίνητο βρίσκεται στους δύο τελευταίους ορόφους του Crown Residences στο κτήριο One Barangaroo. Ο οικιστικός ουρανοξύστης είναι το πρώτο και μοναδικό συγκρότημα “fully integrated hospitality branded” της Αυστραλίας και το ρετιρέ είναι μακράν η καλύτερη μονάδα στο κτίριο.

    Ρετιρέ Σίδνεϊ, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία, (Πηγή: loveproperty.com)

    Εκτείνοντας περισσότερα από 8.600 τετραγωνικά πόδια, το σπίτι σε μεγάλο υψόμετρο σχεδιάστηκε από την παγκοσμίου φήμης εταιρεία εσωτερικής διακόσμησης, Meyer Davis Studio Interiors, και είναι διακοσμημένο με τα καλύτερα υλικά και εξαρτήματα, όπως συσκευές τελευταίας τεχνολογίας και αστραφτερό μάρμαρο. Επιπλέον, τα παράθυρα των 20 ποδιών από το δάπεδο μέχρι την οροφή παρέχουν πλήρη θέα 360 μοιρών που περικλείουν τα Μπλε Όρη, την Όπερα του Σίδνεϊ και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

    Ρετιρέ Σίδνεϊ, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία, (Πηγή: loveproperty.com)

    Το ακίνητο είναι εξοπλισμένο με ένα τεράστιο διώροφο σαλόνι, μια κουζίνα του σεφ, μια επίσημη τραπεζαρία, έξι υπνοδωμάτια (το καθένα με ιδιωτικό μπάνιο), ένα γραφείο, μια αίθουσα κινηματογράφου, ιδιωτική πισίνα, ένα γυμναστήριο και πάνω από 538 τετραγωνικά. πόδια υπαίθριου χώρου σε τρία μπαλκόνια. Η εξαιρετική κύρια σουίτα επωφελείται από μια ονειρεμένη γκαρνταρόμπα, δύο ντους ψιλής βροχής και ένα ατμόλουτρο. Επιπλέον, απλά κοιτάξτε αυτήν την άποψη!

    Ρετιρέ Σίδνεϊ, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία, (Πηγή: loveproperty.com)

    Το διαμέρισμα διαθέτει γυάλινη σκάλα που συνδέει τους δύο ορόφους, καθώς και ιδιωτικό εσωτερικό ανελκυστήρα. Επιπλέον, οι κάτοικοι του αποκλειστικού συγκροτήματος διαμερισμάτων μπορούν να απολαμβάνουν πρόσβαση σε υπηρεσίες ξενοδοχειακού στιλ, όπως 24ωρη υπηρεσία θυρωρείου, υπηρεσία παρκαδόρου, υπηρεσία καθαρισμού δωματίου και δείπνο στο δωμάτιο.

    Ρετιρέ Σίδνεϊ, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία, (Πηγή: loveproperty.com)

    Η κατοικία διαθέτει επίσης πολλές εγκαταστάσεις θέρετρου, όπως δύο πισίνες, ένα ημερήσιο σπα έξι αστέρων και ένα γήπεδο τένις, οπότε δεν θα χρειαστεί να φύγετε ποτέ ξανά από το σπίτι. Δεν είναι περίεργο που το μέρος κοστίζει 100 εκατομμύρια AUD $ – δηλαδή 53,1 εκατομμύρια £ (66,7 εκατομμύρια $).

    Πίσω το 2019, αυτό το σύγχρονο σπίτι 20.000 τετραγωνικών ποδιών στη γειτονιά Bel-Air του Λος Άντζελες πουλήθηκε για 35,9 εκατομμύρια λίρες (45 εκατομμύρια δολάρια), αλλά τώρα είναι και πάλι στην αγορά για 59,8 εκατομμύρια £ (75 εκατομμύρια δολάρια ). Χτισμένο σε διάστημα πέντε ετών από τον κατασκευαστή διαμαντιών, Rafael Zakaria, το ακίνητο προφανώς ανήκει επί του παρόντος σε μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας.

    Έπαυλη Bel-Air, Καλιφόρνια (Πηγή: loveproperty.com)

    Το Dirt αναφέρει ότι θα μπορούσε να είναι η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, ο πρίγκιπας Saud bin Abdulaziz Al Saud, ο οποίος σύμφωνα με πηγές είναι άμεσος απόγονος του αείμνηστου βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Fahd, ο οποίος ήταν πολυδισεκατομμυριούχος.

    Έπαυλη Bel-Air, Καλιφόρνια (Πηγή: loveproperty.com)

    Σχεδιασμένο από την Tag Front Architects το 2017, η κατοικία επωφελείται από ελεύθερους εσωτερικούς χώρους, φινιρισμένους με ανασυρόμενες γυάλινες πόρτες που μπορούν να λειτουργήσουν με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι πόρτες ανοίγουν τα δωμάτια μέχρι την πίσω αυλή και έχουν εκπληκτική θέα στον ορίζοντα της Santa Monica, τον Ειρηνικό Ωκεανό και το νησί Catalina.

    Έπαυλη Bel-Air, Καλιφόρνια (Πηγή: loveproperty.com)

    Η έπαυλη διαθέτει ένα εκπληκτικό σαλόνι με τζάκι διπλής όψης, μια κουζίνα ειδικά σχεδιασμένη από Ιταλούς τεχνίτες, εννέα υπνοδωμάτια και 10 μπάνια.

    Έπαυλη Bel-Air, Καλιφόρνια (Πηγή: loveproperty.com)

    Επιπλέον, κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο με πορτογαλικά ασβεστολιθικά δάπεδα και μάρμαρο Calacatta από την Τοσκάνη. Διαθέτει επίσης έναν κινηματογράφο 20 θέσεων, ένα κέντρο ευεξίας, ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο και ένα γήπεδο τένις.

    Η πίσω αυλή του σπιτιού, φιλοξενεί ατελείωτες πλατφόρμες θέασης και υπαίθριους χώρους διαβίωσης, καθώς και μια απίστευτη πισίνα 80 μέτρων, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με το Dirt.

    Οι θαυμαστές του Selling Sunset του Netlfix μπορεί να αναγνωρίσουν αυτή τη λαμπερή έπαυλη. Εμφανίστηκε στη δεύτερη και τρίτη σεζόν της σειράς και εκείνη την εποχή ήταν η πιο ακριβή λίστα που είχε ποτέ ο Όμιλος Oppenheim. Το κτήμα, αξιοποιήθηκε από έναν Ρώσο επιχειρηματία. Παρά το γεγονός ότι συμβουλεύτηκε να μην το κάνει, ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να πουλήσει το σπίτι για κάτι λιγότερο από 59,8 εκατομμύρια λίρες (75 εκατομμύρια δολάρια). Ήταν το 2019 και από τότε βρίσκεται διαθέσιμο στην αγορά.

    Αρχοντικό Sunset, Καλιφόρνια (Πηγή: loveproperty.com)

    Το νεόκτιστο αρχοντικό εκτείνεται λίγο πάνω από 15.600 τετραγωνικά πόδια και διαθέτει ψηλές οροφές, τοίχους από γυαλί και σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια. Το κομψό εσωτερικό περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή είσοδο, μια υπερσύγχρονη κουζίνα του σεφ, έναν κινηματογράφο, ένα γυμναστήριο και μια κάβα κρασιών.

    Αρχοντικό Sunset, Καλιφόρνια (Πηγή: loveproperty.com)

    Το κυρίως σπίτι προσφέρει επίσης επτά υπνοδωμάτια και 10 μπάνια, καθώς και μια πολυτελή σουίτα ιδιοκτήτη με δωμάτιο-ντουλάπες και μπάνια. Υπάρχει επίσης ένας ξεχωριστός ξενώνας 2.690 τετραγωνικών ποδιών με δύο υπνοδωμάτια και δύο μπάνια.

    Αρχοντικό Sunset, Καλιφόρνια (Πηγή: loveproperty.com)
    Αρχοντικό Sunset, Καλιφόρνια (Πηγή: loveproperty.com)

    Χάρη στις συρόμενες πόρτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή, κάθε χώρος είναι γεμάτος φως και προσφέρει απρόσκοπτη θέα στον κήπο. Τα σαλόνια είναι ιδανικά για διασκέδαση, ενώ η αυλή είναι ιδανική για χαλάρωση. Διαθέτει εξωτερική κουζίνα και τραπεζαρία, καθώς και μία από τις μεγαλύτερες πισίνες στο Μπέβερλι Χιλς.

    Πώς θα σας φαινόταν να αποκτήσετε ένα σπάνιο, επιχρυσωμένο παλάτι; Λοιπόν, αυτό βρίσκεται στην αγγλική κομητεία του Buckinghamshire, στο ήσυχο χωριό Denham. Τοποθετημένο στο δικό του κτήμα 43 στρεμμάτων, το ανακτορικό ακίνητο που συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό εσωτερικό και, φυσικά, μια πολύ εντυπωσιακή τιμή των 75 εκατομμυρίων λιρών (94 εκατομμύρια δολάρια).

    Denham Place, Buckinghamshire (Πηγή: loveproperty.com)

    Χρονολογείται από το 1688 και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά εξοχικά σπίτια της Βρετανίας. Με έκταση 28.525 τετραγωνικά πόδια, η έπαυλη του Grade I χτίστηκε στο κλασικό αρχιτεκτονικό στιλ William and Mary και ανακαινίστηκε πρόσφατα από τον βραβευμένο αρχιτέκτονα Alexander Kravetz, μαζί με την English Heritage και το The Georgian Group για να διασφαλιστεί η ιστορική ακρίβεια – μια διαδικασία που πήρε σχεδόν μια δεκαετία.

    Denham Place, Buckinghamshire (Πηγή: loveproperty.com)

    Πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο, κάθε δωμάτιο είναι γεμάτο με εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες εποχής, όπως βαμμένες οροφές ύψους 16 ποδιών, ψηλά παράθυρα με φύλλο, επιχρυσωμένες πινελιές και περίτεχνα γύψινα έργα. Υπάρχουν 12 υπνοδωμάτια, 14 μπάνια, 12 δωμάτια υποδοχής και δύο κουζίνες.

    Denham Place, Buckinghamshire (Πηγή: loveproperty.com)

    Yπάρχουν επίσης πολλές σύγχρονες προσθήκες, όπως ανελκυστήρας σε όλους τους ορόφους, ενδοδαπέδια θέρμανση, ενσωματωμένα οπτικοακουστικά συστήματα και κλιματισμός. Καθώς, προσφέρεται πλήρως επιπλωμένο, ο τυχερός νέος ιδιοκτήτης θα κερδίσει όλα τα έπιπλα-αντίκες του σπιτιού.

    Denham Place, Buckinghamshire (Πηγή: loveproperty.com)

    Επιπλέον, η κατοικία είχε αξιόλογους πρώην ιδιοκτήτες, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Bonaparte Imperial και του συμπαραγωγού των ταινιών James Bond, Harry Saltzman. Το αρχοντικό διαθέτει ακόμη πολλά μοναδικά πρόσθετα, όπως ένα μυστικό υπόγειο με ζωγραφισμένη οροφή και ένα μπαρ από καρυδιά. Επιπλέον, οι ατελείωτοι κήποι του ακινήτου, σχεδιάστηκαν από τον εμβληματικό Άγγλο αρχιτέκτονα τοπίου Capability Brown. Δεν είναι λοιπόν ένα συνηθισμένο σπίτι…

    Το Rancho Santa Fe βρίσκεται σε μια εύπορη παράκτια κοινότητα στην κομητεία του Βόρειου Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και περικλείεται από πάνω από 77 στρέμματα γης. Εξοπλισμένο με όλα όσα μπορεί να χρειαστεί ένας δισεκατομμυριούχος για να απολαύσει τον απόλυτο τρόπο ζωής στην ύπαιθρο, αυτό το ονειρικό κτήμα δημιουργήθηκε πραγματικά για έναν VIP. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά…

    Rancho Santa Fe, Καλιφόρνια (Πηγή: loveproperty.com)

    Το ακίνητο σχεδιάστηκε από τον Marc Appleton, ως ένα πολυτελές αγρόκτημα αλόγων και διαθέτει μια κύρια κατοικία 15.000 τετραγωνικών ποδιών με έξι υπνοδωμάτια και επτά μπάνια. Στο εσωτερικό, φαίνονται τα δοκάρια στην οροφή, τα δάπεδα είναι με πλακάκια, τα παράθυρα και οι πόρτες με ατσάλι. Επίσης διαθέτει υπέροχα τζάκια ευρωπαϊκού στιλ και ρουστίκ έπιπλα.

    Rancho Santa Fe, Καλιφόρνια (Πηγή: loveproperty.com)

    Ως το απόλυτο ράντσο VIP, το κτήμα διαθέτει επίσης υπερσύγχρονους αχυρώνες, συμπεριλαμβανομένου αυτού του εκπληκτικού στάβλου με 27 πάγκους. Υπάρχουν τρεις αρένες με άμμο, ένα χωράφι με καταπράσινα βοσκοτόπια, δύο hot walkers, ένας walker με έξι άλογα, ένα γήπεδο grand prix και ιδιωτικά μονοπάτια ιππασίας.

    Rancho Santa Fe, Καλιφόρνια (Πηγή: loveproperty.com)

    Το ακίνητο των 77 στρεμμάτων επωφελείται επίσης από μια λίμνη 15 στρεμμάτων, δύο ανεξάρτητους ξενώνες και μια πολυκατοικία έξι μονάδων, ώστε όλοι οι φίλοι και η οικογένειά σας να μπορούν επίσης να μετακομίσουν.

    Rancho Santa Fe, Καλιφόρνια (Πηγή: loveproperty.com)

    Το κτήμα διαθέτει ακόμη ένα ιδιωτικό γήπεδο τένις, μια πισίνα 8 μέτρα και ένα περίπτερο αναψυχής που φιλοξενεί μια αίθουσα μπόουλινγκ με δύο λωρίδες. Αν το ερωτευτήκατε, τότε θα χρειαστείτε 79,4 εκατομμύρια λίρες (98,5 εκατομμύρια δολάρια) στην τράπεζα για να αποκτήσετε αυτή την απίστευτη κατοικία.

    Εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική του μπαρόκ και του ροκοκό, η μαγευτική έπαυλη βρίσκεται σε σχεδόν τρία στρέμματα γης στην πόλη Καισάρεια στο Ισραήλ και επωφελείται από την απίστευτη θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η αρχική του τιμή ήταν 201,6 εκατομμύρια £ (250 εκατομμύρια δολάρια), ενώ τελικά έπεσε στα ελαφρώς στα 87,9 εκατομμύρια £ (109 εκατομμύρια δολάρια). Ωστόσο,  δεν έχει προσελκύσει ακόμα αγοραστή.

    Επιχρυσωμένη έπαυλη, Καισάρεια, Ισραήλ (Πηγή: loveproperty.com)

    Μπείτε στο σπίτι των 75.347 τετραγωνικών ποδιών και θα εκθαμβείτε από τα χρώματα και τα εκλεπτυσμένα φωτιστικά. Το μοναδικό στο είδος του ακίνητο δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτικό, εξοπλισμένο με φυσικό μάρμαρο, μωσαϊκά όνυχα, καλούπια από χρυσό 14 καρατίων, μεταξωτά χαλιά και έπιπλα κατά παραγγελία.

    Επιχρυσωμένη έπαυλη, Καισάρεια, Ισραήλ (Πηγή: loveproperty.com)

    Η μπροστινή πόρτα ανοίγει σε αυτόν τον μεγάλο διάδρομο, ο οποίος δίνει πραγματικά τον τόνο για το υπόλοιπο εσωτερικό, χάρη στις ατελείωτες επιχρυσωμένες επιφάνειες, τους κρυστάλλινους πολυελαίους και τις πανύψηλες μαρμάρινες κολώνες.

    Επιχρυσωμένη έπαυλη, Καισάρεια, Ισραήλ (Πηγή: loveproperty.com)

    Όπως θα περίμενε κανείς, το απίστευτο αυτό σπίτι, διαθέτει πολλούς επίσημους χώρους, όπως ένα σαλόνι 2.152 τετραγωνικών ποδιών, μια τεράστια επιχρυσωμένη κουζίνα, μια επίσημη τραπεζαρία και ένα μπαρ. Υπάρχουν επιπλέον πολλές ανέσεις υψηλής ποιότητας, όπως ιδιωτικό σπα και γυμναστήριο. Στον επάνω όροφο, υπάρχουν πέντε υπνοδωμάτια και 15 μπάνια, ενώ η μεγάλη κύρια σουίτα διαθέτει όχι ένα αλλά δύο μπάνια, διπλές ντουλάπες και δύο χώρους γκαρνταρόμπας.

    Επιχρυσωμένη έπαυλη, Καισάρεια, Ισραήλ (Πηγή: loveproperty.com)

    Άλλες πολυτελείς ανέσεις περιλαμβάνουν αίθουσα κρασιού, αίθουσα μπιλιάρδου, κινηματογράφο 4K, εντυπωσιακή εσωτερική πισίνα και φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας. Έξω, οι κήποι διαθέτουν δύο σιντριβάνια με ρωμαϊκά γλυπτά και μια εξωτερική πισίνα με ενσωματωμένη τηλεόραση. Δεν είναι περίεργο που είναι ένα από τα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο.

    Γνωστό ως Umm Suqeim Villa, αυτό το υπερσύγχρονο ακίνητο βρίσκεται στην καρδιά του Ντουμπάι και έχει κατασκευαστεί για να καλύψει κάθε ιδιοτροπία του ιδιοκτήτη. Με τιμή 100,9 εκατομμύρια £ (125,1 εκατομμύρια δολάρια), το πανέμορφο γυάλινο σπίτι έχει έκταση 22.925 τετραγωνικά πόδια και είναι πλήρως επιπλωμένο, οπότε το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει ο αγοραστής είναι απλά να εγκατασταθεί.

    Umm Suqeim Villa, Ντουμπάι (Πηγή: loveproperty.com)

    Με έξι υπνοδωμάτια, η πολυτελής βίλα αποτελεί την επιτομή της πολυτελούς διαβίωσης, συνδυάζοντας το παραδοσιακό στυλ Khaleeji με πολλά σύγχρονα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης μιας εκπληκτικής συλλογής έργων τέχνης από τον διάσημο Λιβανέζο καλλιτέχνη Ayman Baalbaki.  Στην πραγματικότητα, το σπίτι περιγράφεται από τους Christie’s International Real Estate, ως «το σπίτι των εξεχόντων συλλεκτών έργων τέχνης του Ντουμπάι».

    Umm Suqeim Villa, Ντουμπάι (Πηγή: loveproperty.com)

    Το ακίνητο σχεδιάστηκε από τον Viktor Udzenija Architecture + Design και ανατέθηκε από μια πλούσια οικογένεια του Ντουμπάι. Θυμίζει παραδοσιακό αραβικό σπίτι με αυλή, είναι μοντέρνο και αρκετά απομονωμένο, με όλα τα δωμάτια στο ισόγειο.  Ωστόσο, τα περισσότερα δωμάτια ανοίγουν στον κήπο της εξωτερικής αυλής, όπου υπάρχει μια φωτισμένη πισίνα, καθιστικό και deck για ηλιοθεραπεία.

    Umm Suqeim Villa, Ντουμπάι (Πηγή: loveproperty.com)

    Όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση, το σπίτι διαθέτει παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, τοίχους και δάπεδα από ιταλική τραβερτίνη, επιχρυσωμένα πλακάκια μπάνιου και ακόμη και χειροποίητη κρυστάλλινη τραπεζαρία. Υπάρχουν έξι υπνοδωμάτια, εννέα μπάνια, ένα γυμναστήριο, δωμάτια προσωπικού και ένα υπόγειο γκαράζ 12 αυτοκινήτων.

    Umm Suqeim Villa, Ντουμπάι (Πηγή: loveproperty.com)

    Το βραβευμένο αυτό σπίτι, παρουσιάστηκε στη Vogue Μέσης Ανατολής, επομένως δεν είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι συνοδεύεται από μια τόσο υπερβολική τιμή.

    Με το όνομα Palais Vénitien, αυτό το ονειρικό κτήμα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα γαλάζια νερά των Καννών, μιας αστραφτερής παραθεριστικής πόλης στη Γαλλική Ριβιέρα. Προς πώληση μέσω του Knight Frank για 120 εκατομμύρια ευρώ – δηλαδή 103,4 εκατομμύρια £ (128,4 εκατομμύρια δολάρια), το απίστευτο αυτό ακίνητο επανασχεδιάστηκε πρόσφατα από τους ειδικούς εσωτερικών χώρων στο Cogemad, με αποτέλεσμα στους χώρους να τοποθετηθούν περίτεχνες  κολώνες, επιχρυσωμένες βενετσιάνικες λεπτομέρειες και κρυστάλλινοι  πολυέλαιοι.

    Palais Vénitien, Κυανή Ακτή, Γαλλία (Πηγή: loveproperty.com)

    Η ιστορική αυτή κατοικία, θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην Κυανή Ακτή και το εντυπωσιακό εσωτερικό του εκτείνεται σε εκπληκτικά 32.291 τετραγωνικά πόδια. Κάθε δωμάτιο είναι εντελώς μαγευτικό. Υπάρχουν ατελείωτοι επίσημοι χώροι – οκτώ για την ακρίβεια – καθώς και εννέα υπνοδωμάτια, εννέα μπάνια και μια τεράστια κουζίνα.

    Palais Vénitien, Κυανή Ακτή, Γαλλία (Πηγή: loveproperty.com)

    Παρά το γεγονός ότι το σπίτι είναι εξαιρετικά παραδοσιακό όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση, έχει επίσης και πολλά μοντέρνα στοιχεία. Το τεράστιο υπόγειο για παράδειγμα, είναι παρόμοιο με ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και είναι εξοπλισμένο με μπαρ, πίστα χορού, βελούδινα καθίσματα και επαγγελματικό φωτισμό, γεγονός που κάνει που δίνει στο σπίτι ένα παιχνιδιάρικο τόνο για τους λάτρεις των πάρτι.

    Palais Vénitien, Κυανή Ακτή, Γαλλία (Πηγή: loveproperty.com)

    Στον εξωτερικό χώρο, τα πράγματα είναι εξίσου εντυπωσιακά. Το αγροτεμάχιο των έξι στρεμμάτων φιλοξενεί μονοπάτια κατασκευασμένα με μεγάλη λεπτομέρεια. Υπάρχει μια τεράστια πισίνα, ένα κατάστρωμα για ηλιοθεραπεία, ένα γήπεδο τένις, μια λίμνη και ένα απομονωμένο δάσος.

    Palais Vénitien, Κυανή Ακτή, Γαλλία (Πηγή: loveproperty.com)

    Επιπλέον, με τις αμμώδεις παραλίες των Καννών και της Αντίμπ να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, ο αγοραστής δεν θα θέλει πραγματικά τίποτα άλλο.

    Όσοι διαθέτουν επιπλέον 104,8 εκατομμύρια £ (130 εκατομμύρια δολάρια) θα μπορούσαν να αγοράσουν το ρετιρέ μέσα στην 432 Park Avenue, έναν οικιστικό πύργο ύψους 1.396 ποδιών στην καρδιά του Μανχάταν. Το πελώριο αυτό σπίτι, βρίσκεται στον 96ο όροφο του κτιρίου και καταλαμβάνει την πρώτη θέση μπροστά σε κάθε άλλο ρετιρέ τέτοιου τύπου στη Νέα Υόρκη.

    Ρετιρέ Park Avenue, Νέα Υόρκη (Πηγή: loveproperty.com)

    Το πολυτελές διαμέρισμα έχει επιφάνεια 8.255 τετραγωνικών ποδιών και επωφελείται από τις ψηλές οροφές 12,5 ποδιών και τα 24 παράθυρα που προσφέρουν πλήρη πανοραμική θέα σε όλη την πόλη. Ο ιδιωτικός ανελκυστήρας του ρετιρέ ανοίγει σε ένα Great Room μήκους 93 ποδιών, το οποίο οδηγεί σε μια επίσημη τραπεζαρία και μια κουζίνα με θέα στο Central Park.

    Ρετιρέ Park Avenue, Νέα Υόρκη (Πηγή: loveproperty.com)

    Υπάρχει επίσης μια βιβλιοθήκη, έξι υπνοδωμάτια και επτά πλήρη μπάνια. Η υπερμεγέθης κύρια σουίτα έχει δύο τεράστιες γκαρνταρόμπες και δύο ξεχωριστά μπάνια στρωμένα με μάρμαρο. Προσφέρει επίσης απίστευτη θέα.

    Ρετιρέ Park Avenue, Νέα Υόρκη (Πηγή: loveproperty.com)

    Το τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε, το κύριο μπάνιο διαθέτει μια οβάλ, ανεξάρτητη μπανιέρα που κάθεται ακριβώς μπροστά από ένα παράθυρο. Επιπλέον, οι κάτοικοι του κτηρίου μπορούν να απολαμβάνουν άλλα προνόμια, όπως δείπνο στο ιδιωτικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, πίνοντας ένα καλό κρασί στην ειδική αίθουσα ή ασκήσεις στο γυμναστήριο ή στο στούντιο γιόγκα.

    Ρετιρέ Park Avenue, Νέα Υόρκη (Πηγή: loveproperty.com)

    Το συγκρότημα διαθέτει επίσης εσωτερική πισίνα μήκους 75 ποδιών, αίθουσες μασάζ, αίθουσα μπιλιάρδου, κινηματογράφο και 24ωρη υπηρεσία θυρωρείου.

    Με την εύστοχη ονομασία του, το The Manor βρίσκεται στη γειτονιά Holmby Hills του Λος Άντζελες και όταν πουλήθηκε το 2019 για σχεδόν 96,8 εκατομμύρια £ (120 εκατομμύρια δολάρια), η τιμή έσπασε το ρεκόρ στις πιο ακριβοπληρωμένες κατοικίες στην Καλιφόρνια.

    The Manor, Καλιφόρνια, ΗΠΑ (Πηγή: loveproperty.com)

    Ωστόσο, πρόσφατα επέστρεψε στην αγορά για ακόμη περισσότερα χρήματα. Εισηγμένη για το άπιαστο ποσό των 129 εκατομμυρίων λιρών (160 εκατομμύρια δολάρια), η έπαυλη είναι μεγαλύτερη από τον Λευκό Οίκο και κάποτε ανήκε στη κληρονόμο της Φόρμουλα 1, Πέτρα Έκλεστοουν, η οποία πιστεύεται ότι έχει προσωπική περιουσία 323 εκατομμυρίων λιρών (400 εκατομμύρια δολάρια).

     

    The Manor, Καλιφόρνια, ΗΠΑ (Πηγή: loveproperty.com)

    Χάρη στην Petra, το ακίνητο έχει σήμερα αυτή τη μορφή. Το ανακαίνισε σε μόλις εννέα εβδομάδες, με τη βοήθεια 500 εργατών. Ένας μονόχρωμος συνδυασμός χρωμάτων διαπερνά το πολυτελές σπίτι , το οποίο διαθέτει 123 δωμάτια σε έκταση 56.500 τετραγωνικών ποδιών. Η απίστευτη είσοδος μοιάζει με κάτι από μουσείο και διαθέτει ένα μαρμάρινο δάπεδο και μια εντυπωσιακή σκάλα Cinderella, ενώ δύο μεγάλα επίσημα σαλόνια βρίσκονται εκατέρωθεν του επιβλητικού χώρου.

    The Manor, Καλιφόρνια, ΗΠΑ (Πηγή: loveproperty.com)

    Το γαλλικό σπίτι σε στιλ πύργου βρίσκεται σε σχεδόν πέντε στρέμματα γης και χτίστηκε αρχικά για τον αείμνηστο παραγωγό τηλεοπτικών εκπομπών, Aaron Spelling και τη σύζυγό του Candy. Εκτός από την προσθήκη 27 μπάνιων και 14 υπνοδωματίων, συμπεριλαμβανομένης μιας κύριας σουίτας 7.000 τετραγωνικών ποδιών, το ζευγάρι επέλεξε επίσης να έχει μια αποθήκη ελεγχόμενης υγρασίας, μια αίθουσα κοπής λουλουδιών και μια αίθουσα συσκευασίας δώρων. Υπάρχει επίσης ένας προσαρμοσμένος κινηματογράφος 20 θέσεων και ένα πολυτελές υπόγειο με αίθουσα μπόουλινγκ.

    The Manor, Καλιφόρνια, ΗΠΑ (Πηγή: loveproperty.com)

    Επιπλέον, υπάρχει και ένα ιδιωτικό σαλόνι ομορφιάς. Το δωμάτιο στέγαζε αρχικά τη συλλογή κούκλων της Candy Spelling, αλλά η Petra την είχε μετατρέψει σε σπα, με αίθουσα μασάζ, τρεις θέσεις για μαλλιά και δύο καρέκλες μανικιούρ-πεντικιούρ. Η υπέροχη πίσω αυλή είναι εξίσου αξιοζήλευτη, με στριφογυριστά μονοπάτια, άψογο γκαζόν, οπωρώνα εσπεριδοειδών, λίμνη koi, κήπους με τριανταφυλλιές, πισίνα και σπα, καθώς και πολλούς χώρους για ηλιοθεραπεία και χαλάρωση.

    Διαβάστε επίσης: 

    Floating House: Μια βραβευμένη παραθεριστική κατοικία στην Πύλο

    Αλέν Ντελόν: Έργα τέχνης που τον συγκίνησαν σε δημοπρασία

    Dolce & Gabbana: Ντεμπούτο στην αγορά ακινήτων με πολυτελές ξενοδοχείο στις Μαλδίβες

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ