• LIFE&STYLE

    Αποκάλυψη τώρα! Δείτε τα 10 ακριβότερα σπίτια του κόσμου και ποιοι είναι οι τυχεροί -και ζάμπλουτοι- ιδιοκτήτες τους!

    • NewsRoom


    Τα πολυτελέστερα -και ακριβότερα- σπίτια του κόσμου μπορούν σίγουρα να μας χαρίσουν ένα απολαυστικό οφθαλμόλουτρο, αλλά το ερώτημα που κυριαρχεί δεν είναι άλλο από το ποιοι είναι τυχεροί -και πάμπλουτοι- ιδιοκτήτες τους! Τα ονόματα γύρω από αυτές τις κατοικίες καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου! Όλοι ξέρουμε σε ποιον ανήκει το Buckingham Palace, αλλά ποιος έχει ξανακούσει το όνομα Tim Blixseth; Ή μάλλον ποιος ξέρει τον Ινδό δισεκατομμυριούχο που έχτισε ένα σπίτι 27(!) ορόφων για τον εαυτό του και μόνο; Μάλλον κανείς…

    Το μυστήριο λοιπόν, τελειώνει εδώ! Ακολουθεί η λίστα με τα 10 πιο ακριβά σπίτια του κόσμου -σύγχρονα παλάτια για να είμαστε ειλικρινείς- και φυσικά με τα ονόματα των πολύ τυχερών και πολύ πλούσιων ιδιοκτητών τους:

    7 Upper Phillimore Gardens

    phillimore-gardens

    Τοποθεσία: Λονδίνο

    Αξία: 128 εκατ. δολ.

    Πληροφορίες: Ένα πρώην σχολείο που μετατράπηκε σε αρχοντικό. Διαθέτει 10 υπνοδωμάτια, υπόγεια πισίνα, σάουνα, γυμναστήριο, σινεμά, ακόμη και έξτρα δωμάτιο ασφαλείας για κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλα αυτά για να προστεθούν στο καλυμένο από μάρμαρο και χρυσό εσωτερικό του σπιτιού και στα ανεκτίμητα έργα τέχνης.

    7-Upper-Phillimore-Gardens

    Superb-Luxury-Apartment-in-Upper-Phillimore-Gardens-London-13

    3-Theater

    Ιδιοκτήτης: Olena Pinchuk – κόρη του Leonid Kuchma, του δεύτερου προέδρου της Ουκρανίας. Η Pinchuk έχει ιδρύσει το ANTIAIDS Foundation και είναι γνωστή για τη φιλία της με τον Elton John.

    Olena Pinchuk2olena-pinchuk-3

    Kensington Palace Gardens

    kensington-palace-garden-71441092

    Τοποθεσία: Λονδίνο

    Αξία: 140 εκατ. δολ.

    Πληροφορίες: Βρίσκεται στο Billionaires Row του Λονδίνου. Το ανάκτορο πρόκειται σύντομα να προσθέσει στο “δυναμικό” του μία υπόγεια επέκταση με γήπεδο τέννις, κέντρο υγείας και μουσείο αυτοκινήτων.

    001A378200000258-3240194-image-a-6_1442591398537

    Ιδιοκτήτης: Roman Abramovich – Ρώσος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της ιδιωτικής επιχείρησης επενδύσεων Millhouse LLC. Στη Δύση είναι πιο γνωστός ως ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea της αγγλικής Premier League.

    Roman-Abramovich

    Seven The Pinnacle

    Seven-the-Pinnacle

    Τοποθεσία: Big Sky, Montana

    Αξία: 155 εκατ. δολ.

    Πληροφορίες: Η μεγαλύτερη ιδιοκτησία στο Yellowstone Club, μία ιδιωτική κοινότητα για σκι και γκολφ που απευθύνεται μόνο στην πλούσια ελίτ. Το σπίτι διαθέτει επιδαπέδια θέρμανση, πολλές πισίνες, γυμναστήριο, κάβα και ακόμη και τη δική του πίστα για σκι.

    big sky montana

    Ιδιοκτήτης: Edra και Tim Blixseth – η ειδική στην ανάπτυξη ακινήτων και ο βαρώνος της ξυλείας Tim Blixseth, ίδρυσαν μαζί το Yellowstone Club, όμως η πτώχευση του ομίλου, ένα διαζύγιο και άλλα προβλήματα που προέκυψαν, έχουν μειώσει κατά πολύ την περιουσία του Tim τα τελευταία χρόνια.

    4ea3ac4dc2918.image

    Edra Tim Blixseth

    Hearst Castle

    2761645

    Τοποθεσία: San Simeon, California

    Αξία: 191 εκατ. δολ.

    Πληροφορίες: Το 27 υπνοδωματίων κάστρο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα του Godfather, έχει φιλοξενήσει προσωπικότητες όπως τον John και τη Jackie Kennedy, τον Clark Gable, τον Winston Churchill και πολλούς άλλους.

    Hearst10Hearst1 Hearst7

    Hearst-Castle

    141114_EM_ExpHomes_Hearst

    Ιδιοκτήτης: Διορισμένοι από τον William Randolph Hearst διαχειριστές – Το κάστρο, χτισμένο από τον πρώτο μεγιστάνα στον χώρο της εφημερίδας των Η.Π.Α., αποτελεί πλέον ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, λειτουργεί ως τουριστικό αξιοθέατο και είναι τμήμα του California Park System.

    Ellison Estate

    ellisonestate-800x533

    Τοποθεσία: Woodside, California

    Αξία: 200 εκατ. δολ.

    Πληροφορίες: Μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο “ενωμένο συγκρότημα” παρά σπίτι. Αυτό το 23 στρεμμάτων ακίνητο είναι ένα σπίτι με 10 διαφορετικά κτήρια, δύο λίμνες, σπίτι για τσάι και σπίτι για μπάνιο.

    larry-ellison-house-lake-tahoe-california

    Ιδιοκτήτης: Larry Ellison – συνιδρυτής της Oracle και σύμφωνα με το Forbes ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο το 2013.

    larry_ellison_oracle_ceo

    18-19 Kensington Palace Gardens

    Τοποθεσία: Λονδίνο

    Αξία: 222 εκατ. δολ.

    18-19_Kensington_palace_Gardens_London

    Πληροφορίες: Άλλη μία ιδιοκτησία στο Billionaires Row. Το 18-19 βρίσκεται δίπλα από το σπίτι του Πρίγκιπα William και της Kate Middleton και έχει 12 υπνοδωμάτια, χαμάμ, εσωτερική πισίνα και χώρο στάθμευσης για 20 αυτοκίνητα.

    Ιδιοκτήτης: Lakshmi Mittal – Ο επικεφαλής της Arcelor Mittal, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής χάλυβα στον κόσμο, και σύμφωνα με το Forbes ένας από τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους στην Ινδία.

    Lakshmi Mittal

    Four Fairfield Pond

    Four-Fairfield-Pond

    Τοποθεσία: Sagaponack, New York

    Αξία: 248.5 εκατ. δολ.

    Πληροφορίες: Αυτό το σπίτι των 29 υπνοδωματίων βρίσκεται σε ιδιοκτησία 63 στρεμμάτων και έχει τη δική του μονάδα παραγωγής ενέργειας. Στο εσωτερικό υπάρχουν 39 μπάνια, ένα γήπεδο μπάσκετ, μπόουλινγκ, γήπεδα σκουός, τέννις, τρεις πισίνες και ένα υπερμεγέθες δωμάτιο που λειτουργεί ως τραπεζαρία.

    Four1Rennert2

    Ιδιοκτήτης: Ira Rennert – Ιδιοκτήτης της Renco Group, μίας συμμετοχικής εταιρίας με επενδύσεις στον τομέα της μεταποίησης και τήξης αυτοκινήτων. Ασχολείται επίσης με μέταλλα και ορυχεία.

    Ira Rennert

    Villa Leopolda

    Villa-Leopolda-French-Riviera


    Τοποθεσία: Cote D’Azure, Γαλλία

    Αξία: 750 εκατ. δολ.

    Πληροφορίες: Αυτό το κτήμα 50 στρεμμάτων περιλαμβάνει ένα πράσινο σπίτι, μία πισίνα και ένα σπίτι με πισίνα, εξωτερική κουζίνα, ελικοδρόμιο και έναν ξενώνα μεγαλύτερο κι από αρχοντικό εκατομμυριούχου. Το σπίτι χρησιμοποιήθηκε το 1955 για τα γυρίσματα της ταινίας του Hitchcock “To Catch a Thief”.

     BY: ALL OVER PRESS / EPA-PHOTO CODE: EPAXX8

    Ιδιοκτήτης: Lily Safra – Bραζιλιάνα φιλάνθρωπος και χήρα του λιβανέζου τραπεζίτη William Safra. Ο σύζυγός της πέθανε όταν ένα άλλο από τα σπίτια του ζευγαριού κάηκε, πιθανώς λόγω εμπρηστικής επίθεσης.

    lily-safra

    Antilia

    Ant1

    Τοποθεσία: Mumbai, Ινδία India, Maharashtra, Mumbai, Kemp's Corner, Antilia aka the Ambani building on Altamont Road.

    Αξία: 1 δισ. δολ.

    Πληροφορίες: Το Antilia δεν είναι ένα σπίτι με την παραδοσιακή έννοια. Αυτό το 27 ορόφων

    σπίτι, στο 400.000 τετραγωνικών ποδιών κτήριο, έχει έξι υπόγειους ορόφους στάθμευσης, τρία ελικοδρόμια, ενώ για τη συντήρησή του απασχολείται προσωπικό 600 ατόμων.

    Ιδιοκτήτης: Mukesh Ambani – ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας, με περιουσία καθαρής αξίας 23.600.000.000$. O Ambani απέκτησε την περιουσία του λειτουργώντας τη Reliance Industries, μία εταιρία ενέργειας και υλικών.

    Drama-Mukesh-Ambani

    Buckingham Palace

    141114_EM_ExpHomes_Buckingham

    Τοποθεσία: Λονδίνο

    Αξία: 1,55 δισ. δολ.

    Πληροφορίες: Τεχνικά είναι ακόμη σπίτι, όμως σίγουρα δεν είναι προς πώληση. Η κατοικία της Βασίλισσας αποτιμάται περίπου στα 1,5 δισ. από τη Nationwide Building Society. Το “σπίτι” διαθέτει 775 δωμάτι, 52 υπνοδωμάτια, 188 δωμάτια για το προσωπικό, 92 γραφεία και 78 μπάνια.

    Aerial view of Buckingham Palace in London.

     Photo: Derry Moore

    Buck5Buck6

    SONY DSC
    SONY DSC

    Ιδιοκτήτης: Ο εκάστοτε Βασιλιάς της Βρετανίας – σήμερα είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ, η οποία έχει “αποκλειστεί” στο Buckingham από τις 6 Φεβρουαρίου του 1952.

    the queen

    Διαβάστε ακόμη: Μεγάλη έρευνα του mononews.gr: H Ελλάδα έχει προσφέρει μια ολόκληρη περιουσία στη Βουλγαρία

    Διαβάστε επίσης: Βρετανία δεν είναι μόνο το Λονδίνο! Δείτε σε ποιες περιοχές μπορείτε να αγοράσετε σπίτι σε τιμή ευκαιρίας

    Μη χάσετε: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononews-dinoume-5-doroepitages-apo-ta-attica-axias-1000-evro/82999



    ΣΧΟΛΙΑ