• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Warren Buffett: Η Berkshire Hathaway εκδίδει ομόλογα σε γιεν για τρίτη φορά

    Γουόρεν Μπάφετ

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett προχωρά στην έκδοση ομολόγων σε γιεν, αρκετούς μήνες μετά την επένδυση που πραγματοποίησε στις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες της Ιαπωνίας.

    Η επενδυτική προσφέρει ομόλογα σε γιεν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με email από την JPMorgan Chase & Co., μία από τις διαχειρίστριες της έκδοσης, ενώ τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για εταιρικούς σκοπούς.

    Ο κολοσσός πούλησε 430 δισεκατομμύρια γιεν (3,89 δισεκατομμύρια δολάρια) των τίτλων στην αρχική συμφωνία του το 2019, η οποία ήταν από τις μεγαλύτερες πωλήσεις που έχουν σημειωθεί ποτέ από ξένο εκδότη σε γιεν.

    Η αμερικανική εταιρεία δήλωσε τον Αύγουστο ότι είχε αποκτήσει μερίδια περίπου 5% στις εμπορικές ιαπωνικές εταιρείες Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui & Co. και Sumitomo.

    Ο Buffett, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, δεν προχώρησε σε κάποια σημαντική επένδυση το 2020, αλλά η εταιρεία πραγματοποίησε αγορές ιδίων μετοχών και διαθέτει μετρητά ύψους 138 δισ. δολαρίων.

    Όπως επισήμανε πέρυσι, σχεδίαζε να διατηρήσει μακροπρόθεσμα τις ιαπωνικές επενδύσεις της και θα μπορούσε να αυξήσει το ποσοστό της σε οποιαδήποτε από τις πέντε εταιρείες στο 9,9%.

    Η Berkshire Hathaway σχεδιάζει επίσης να αναχρηματοδοτήσει ομόλογα ενός δισ. δολαρίων που έληξαν στις 15 Μαρτίου, από την προτεινόμενη προσφορά ομολόγων σε γιεν, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας.

    Ζήτηση για ομόλογα

    Η ζήτηση για εταιρικά ομόλογα στην αγορά του γιεν ήταν ισχυρή φέτος, καθώς η πολιτική αρνητικών επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας έχει διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα της αποδόσεις των εταιρικών χρεών, παρά την μεταβλητότητα. Το πενταετές ομόλογο της Nagoya Railroad Co., το οποίο αποτιμήθηκε με κουπόνι 0,09% τον περασμένο μήνα, συγκέντρωσε ζήτηση σχεδόν εννέα φορές μεγαλύτερη από το μέγεθος της έκδοσης.

    Η Berkshire Hathaway προσφέρει πενταετές ομόλογο στις 17-20 μονάδες βάσης, το οποίο στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς ισοδυναμεί με ένα κουπόνι περίπου 0,2%. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης ομολογίες 10 ετών, 15 ετών και 20 ετών, με αναμενόμενες αξιολογήσεις από την Moody’s Investors Service και την S&P Global Ratings υψηλότερες από αυτές που δίνονται στα ιαπωνικά ομόλογα.

    Η εταιρεία έχει ομόλογα γιεν που λήγουν από το 2023 και μέχρι το 2060. Ενώ τα ομόλογα λήξης 2023 είχαν απόδοση περίπου 0,01% φέτος, αυτά με την πιο μακρόχρονη ημερομηνία λήξης υποχώρησαν καθώς οι αποδόσεις τους αυξήθηκαν περισσότερο. Η τιμή ενός ομολόγου του 2060 μειώθηκε στα 92,55 γιεν την Παρασκευή από 97,3 γιεν στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Διαβάστε ακόμα:

    Warren Buffett: Αυτές είναι οι τρεις μετοχές στις οποίες επένδυσε κρυφά η Berkshire Hathaway

    Αύξηση κερδών 162% για την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων που επένδυσε ο Warren Buffett

    Chamath Palihapitiya: Γιατί ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής θεωρείται ο επόμενος Warren Buffett

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ