• Business

    Chamath Palihapitiya: Γιατί ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής θεωρείται ο επόμενος Warren Buffett

    • Newsroom

    Chamath Palihapitiya, Warren Buffett


    Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Chamath Palihapitiya μπορεί να είναι ο επόμενος Warren Buffett, δήλωσε ο σχολιαστής του CNBC και διευθύνων σύμβουλος της Ritholtz Wealth Management, Josh Brown, στο κανάλι του YouTube The Compound αυτήν την εβδομάδα.

    “Νομίζω ότι είναι ο νέος Buffett”, δήλωσε ο επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας επενδύσεων Ritholtz Wealth Management, προσθέτοντας ότι ο Palihapitiya “έχει αυτήν την αύρα σύμφωνα με τις δικές του εκτιμήσεις”.

    “Δεν είναι ακόμη σε όρους δολαρίου, αλλά τώρα δείχνει να έχει καταλάβει πολλά πράγματα πριν από άλλους ανθρώπους και τα εκτελεί πολύ καλά”, πρόσθεσε ο Βrown. O Palihapitiya είναι πρώην στέλεχος του Facebook, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Social Capital και ιδιοκτήτης μειοψηφίας της ομάδας μπάσκετ Golden State Warriors.

    Όπως αναφέρει το business insider, ειδικεύεται στο να αξιοποιεί εταιρείες-οχήματα ειδικού σκοπού, γνωστές και ως SPAC, προκειμένου να εισάγει εταιρείες στο χρηματιστήριο. Στις μέχρι τώρα συμφωνίες που έχει επιτύχει περιλαμβάνονται οι εταιρείες Virgin Galactic, Opendoor, Clover Health και SoFi.

    Όπως και ο Buffett, έτσι και ο Palihapitiya έχει «ανακαλύψει πώς να έχει μηδενικό κόστος κεφαλαίου και ατελείωτα χρήματα που εισέρχονται, και ό,τι αγγίζει είναι, σαν να μετατρέπεται σε χρυσό αμέσως», είπε ο Brown.

    Ο Buffett δεν έχει ποτέ έλλειψη κεφαλαίων για επενδύσεις χάρη στον όμιλο Berkshire Hathaway. Παίρνει τα μετρητά από τις θυγατρικές και τα επενδύει σε άλλες επιχειρήσεις ή σε αγορές μετοχών για να πετύχει τις υψηλότερες αποδόσεις. Επιπλέον, πολλοί επενδυτές εμπιστεύονται τις αποφάσεις του Buffett και τον ακολουθούν στις μετοχές που αγοράζει, κερδίζοντας περισσότερα χρήματα.

    Ο Palihapitiya έχει δείξει επίσης την ικανότητα να συγκεντρώνει και να χρησιμοποιεί κεφάλαια, και τα μελλοντικά του SPAC είναι πιθανό να επωφεληθούν από την καλή πορεία που είχαν οι προηγούμενες κινήσεις του.

    Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Palihapitiya συγκρίνεται από ορισμένους με τον Buffett, δεδομένου ότι ο ίδιος προσπαθεί να διαμορφώσει την εταιρεία του με γνώμονα την επιτυχημένη επενδυτική του 90χρονου μεγαλοεπενδυτή.

    «Φιλοδοξία μου είναι να δημιουργήσω την Berkshire Hathaway της γενιάς μας», δήλωσε ο Palihapitiya στο Fortune πέρυσι.

    Όπως είπε, συγκεκριμένα, οραματίζεται την Social Capital ως “μια Berkshire, μια εταιρεία χαρτοφυλακίου που, αντί να κατέχει την Gillette και την Coca-Cola και την McDonald’s, θα κατέχει τεχνολογικές επιχειρήσεις”.

    Ποιος είναι ο βασιλιάς του εμφιαλωμένου νερού που διαθέτει πλέον μεγαλύτερη περιουσία από τον Warren Buffett

    Οι δύο μετοχές στο χαρτοφυλάκιο του Warren Buffett που θα σας κάνουν πιο πλούσιους το 2021

    Warren Buffett: Επενδύσεις άνω των 35 δισ. δολαρίων το τελευταίο τρίμηνο από την Berkshire Hathaway

     Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ