• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    UBS: Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών αξίας 4,5 δισ. δολαρίων – Ισχυρό το 2020 για την τράπεζα

    • Bloomberg
    Ralph Hamers, CEO UBS

    Ralph Hamers, CEO UBS


    Η UBS Group σχεδιάζει να προχωρήσει σε αγορές ιδίων μετοχών αξίας έως και 4 δισ. φράγκων (4,5 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τα επόμενα τρία χρόνια, ενισχύοντας τις αποδόσεις των μετόχων.

    Η τράπεζα διπλασιάζει το μέγεθος του προηγούμενου προγράμματος επαναγοράς μετοχών και ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αγοράσει στο πρώτο τρίμηνο του έτους μετοχές αξίας ως και 1,1 δισ. δολαρίων.

    Το 2020 ήταν μία ισχυρή χρονιά για την UBS, με καθαρά έσοδα στο τέταρτο τρίμηνο του έτους 1,7 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά και των στόχων που είχε θέσει για 1,01 δισ. δολάρια.

    Ο νέος CEO και το σκάνδαλο

    Τα αποτελέσματα δίνουν ώθηση στον CEO Ralph Hamers, του οποίου το ξεκίνημα στο τιμόνι της μεγαλύτερης τράπεζας της Ελβετίας μόλις πριν από τρεις μήνες, επισκιάστηκε από μια ολλανδική έρευνα για το ρόλο του σε ένα σκάνδαλο ξεπλύματος χρημάτων στην ING, όπου εργάζονταν πριν.

    Ενώ ο πρόεδρος Axel Weber έχει υποστηρίξει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, η τράπεζα αντιμετωπίζει μια δύσκολη χρονιά, καθώς ο έλεγχος αναμένεται να μεταφερθεί στο 2022, όταν ο Weber έχει προγραμματίσει να παραιτηθεί.

    «Λειτουργούσα πάντα με καθαρή συνείδηση ​​κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην ING και ως εκ τούτου αισθάνομαι σίγουρος για το θετικό αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης», δήλωσε ο Hamers σε συνέντευξή του. «Είμαι καλά προετοιμασμένος, οπότε μπορώ πραγματικά να επικεντρωθώ στο ρόλο μου ως CEO της UBS».

    O Hamers πραγματοποιεί επί του παρόντος έλεγχο όλων των επιχειρήσεων της τράπεζας και αναμένεται να ανανεώσει τις στρατηγικές πρωτοβουλίες και τα σχέδια της κατά το δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε την Τρίτη. Ορισμένοι αναλυτές είπαν ότι οι στόχοι του πρώην CEO. Sergio Ermotti. δεν ήταν αρκετά φιλόδοξοι.

    Η μετοχή της UBS ενισχύονταν κατά 4,4% νωρίτερα στη Ζυρίχη. Κατά του προηγούμενους 12 μήνες σημείωσε άνοδο 4,2%, και είχε μία από τις καλύτερες αποδόσεις μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών.

    Στον τομέα του private banking η τράπεζα εμφάνισε αύξηση κατά 22% στο τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τους πελάτες να προσθέτουν πάνω από 21 δισ. δολάρια σε καθαρά νέα κεφάλαια.

    «Αναμένουμε ότι τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο του έτους θα επηρεαστούν θετικά από εποχιακούς παράγοντες, όπως η υψηλότερη δραστηριότητα των πελατών σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2020», ανέφερε η τράπεζα, ενώ προειδοποίησε ότι οι προοπτικές παραμένουν αβέβαιες λόγω της πανδημίας.

    Η UBS επέστρεψε περίπου 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους για το 2020, συμπεριλαμβανομένων 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονται για επαναγορές μετοχών.

    Μπαράζ δημόσιων προσφορών (IPO) στην Ευρώπη – Ποιες εταιρείες αναζητούν κεφάλαια από τις αγορές

    Αυτά είναι τα hedge funds με τις καλύτερες αποδόσεις το 2020 – H ανατροπή που έφερε η πανδημία

    Michael Platt: Ο trader που νίκησε την πανδημία πετυχαίνοντας απόδοση 95% το 2020

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ