• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τι Tesla, τι Tella! Με ένα γράμμα διαφορά, απόδοση 789%

    • Bloomberg
    Χρηματιστήριο


    Μπορεί η Tesla, να θεωρείται από τις πιο hot εταιρείες για τους επενδυτές, ωστόσο η η μετοχή που προτιμούν οι μικροεπενδυτές στην Ιαπωνία διαφέρει κατά ένα γράμμα.

    Η Tella Inc., μια μέχρι στιγμής άγνωστη επιχείρηση βιοτεχνολογίας, είναι μακράν η πιο μεγάλη κερδισμένη από τις σχεδόν 4.000 εταιρείες που είναι εισηγμένες στις κύριες αγορές της Ιαπωνίας. Η μετοχή της κατέγραψε θεαματικά κέρδη 789%, από τότε που ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον ιαπωνικό βραχίονα μιας κλινικής αντιγήρανσης με έδρα το Λας Βέγκας, για την ανάπτυξη μιας θεραπείας για τον κοροναϊό.

    Παρόλο που δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι οι επενδυτές αγοράζουν τη συγκεκριμένη μετοχή λόγω του παρόμοιου ονόματος της με την κορυφαία Tesla, η Tella επωφελείται από την φρενίτιδα στην αγορά λιανικής που έχει δώσει, φέτος, ώθηση και στην εταιρεία του Elon Musk.

    Η Tella γίνεται συχνά θέμα συζήτησης μαζί με την AnGes Inc. και την Precision System Science Co. , μερικές άγνωστες μέχρι πρότινος μετοχές που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών της Ιαπωνίας. Πρόκειται για μία ομάδα εταιρειών που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας. Οι επενδυτές περιμένουν με αγωνία κάθε ανακοίνωση της Tella, σχετικά με τις δοκιμές που πραγματοποιεί.

    Η Tella με τη επιχείρησης που συνεργάζεται, την Cenegenics Japan, λένε ότι διεξάγουν κλινικές δοκιμές στο Μεξικό χρησιμοποιώντας δύο τύπους βλαστοκυττάρων. Η εταιρεία ανακοίνωσε στις 22 Ιουνίου ότι και οι 10 ασθενείς με αναπνευστήρες που έλαβαν θεραπεία με ενδομήτρια βλαστοκύτταρα, παρουσίασαν βελτίωση των συμπτωμάτων τους. Τα πλήρη αποτελέσματα αναμένονται στα τέλη Ιουλίου.

    Ωστόσο, οι αγοραστές πρέπει να προσέχουν: Η Tella Inc. σημείωσε καθαρές ζημιές για επτά συνεχόμενα χρόνια και είχε έσοδα μόλις 200 εκατομμυρίων γιεν (1,9 εκατομμύρια δολάρια) την προηγούμενη χρήση. Η μετοχή διαπραγματεύεται σε ιλιγγιώδη επίπεδα, 180 φορές τις πωλήσεις της. Οι περισσότεροι αναλυτές αγνοούν την εταιρεία, ενώ η διοίκηση της δεν έχει κάνει προβλέψεις για φέτος.

    Ακόμα κι αν η θεραπεία πάει καλά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μην έχει την προσδοκώμενη ζήτηση στην αγορά. Οι μετοχές της εταιρεία πάντως, υποχώρησαν μέχρι και κατά 9,9% την Τρίτη, μετά από τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα που εμφάνισε το εμβόλιο κοροναϊού που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την AstraZeneca Plc.



    ΣΧΟΛΙΑ