• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τι λένε οι γκουρού των crypto για την “κωλοτούμπα” του Elon Musk στο Bitcoin

    • Bloomberg
    Elon Musk, CEO της Tesla

    Elon Musk, CEO της Tesla


    Σοκ προκάλεσε στους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων η απόφαση του ιδρυτή της TeslaElon Musk να κάνει στροφή 180 μοιρών ανακοινώνοντας μέσω twitter ότι τελικά η αυτοκινητοβιομηχανία του δεν θα δέχεται πληρωμές σε Bitcoin, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με τη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη του ψηφιακού νομίσματος.

    Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που μόλις πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσε ότι η Tesla αγόρασε bitcoin αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

    H τιμή του νομίσματος υποχώρησε μέχρι και 15%, στα 46.000 δολάρια, πριν ανακάμψει. Νωρίτερα, κατέγραφε απώλειες 6,4%, στα 51.039 δολάρια.

    Bitcoin tumbles after Musk says Tesla won't take Bitcoin anymore

    Πώς σχολιάζουν την εξέλιξη αυτή οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στην βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων;

    Νέα υψηλά εν αναμονή;

    “Αυτό μπορεί να είναι το selloff που θέτει τη βάση για νέα υψηλά όλων των εποχών στο Bitcoin”, δήλωσε ο David Grider της Fundstrat Global Advisors LLC. «Πιστεύουμε ότι η αντίδραση στην είδηση ήταν υπερβολική και δεν θα εκπλαγούμε αν σηματοδοτεί τα σχέδια της Tesla να κάνει την κρυπτογράφηση πιο πράσινη”.

    Σε σημείωμα του την Τετάρτη ο Grider δήλωσε ότι το Bitcoin συσσωρεύεται εδώ και μήνες και η κυριαρχία του απειλείται, ωστόσο, παραμένει bullish και διατηρεί την τιμή στόχο στα 100.000 δολάρια.

    Αναζητώντας μια εξήγηση

    «Η πιο λογική απάντηση είναι ότι ο Musk αισθάνεται πίεση» από ανθρώπους που πιστεύουν ότι «δεν μπορεί να είναι οπαδός της πράσινης ανάπτυξης και ταυτόχρονα να έχει κρυπτονομίσματα”, δήλωσε ο επενδυτής Μάικλ Τέρπιν.

    «Πρώτον, δεν ξοδεύεται ενέργεια για την αποστολή Bitcoin και η εξόρυξη νέων νομισμάτων για να διατηρηθεί το δίκτυο ασφαλές εξακολουθεί να καταναλώνει  πολύ λιγότερη ποσότητα ενέργειας (και το 70% αυτής προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές), από την ποσότητα ενέργειας που δαπανάται για την εξόρυξη του χρυσού ή για την τροφοδοσία των παγκόσμιων τραπεζικών συστημάτων”.

    Παρακολουθώντας τα άλλα κρυπτονομίσματα

    Δεν είναι απίθανο, σύμφωνα με ορισμένους, ο Musk να έχει στόχο να δώσει ώθηση σε ένα ανταγωνιστικό νόμισμα πιο πράσινο.

    Μία από τις πιο δημοφιλείς απαντήσεις στο Twitter στην αρχική δήλωση του δισεκατομμυριούχου, ήταν αυτή του Billy Markus, του συν-δημιουργού του Dogecoin – του κρυπτονομίσματος που ξεκίνησε ως αστείο το 2013. Αυτό το token έχει γίνει το αγαπημένο του Μusk και έχει πολλούς οπαδούς στους επενδυτές λιανικής.

    «Αν υπήρχε ένα κρυπτονόμισμα με μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από το Bitcoin και είχε επίσης επάνω του ένα σκύλο», είπε ο Markus.

    Άγνωστα κίνητρα

    «Σε γενικές γραμμές προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι η Tesla αγόρασε Bitcoin για το ταμείο της τον Ιανουάριο και το επιχείρημα είναι το ίδιο είτε χρησιμοποιείς το κρυπτονόμισμα για τα ταμειακά σου διαθέσιμα είτε για συναλλακτικούς σκοπούς”,  δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής κρυπτονομισμάτων Ασίας-Ειρηνικού της Luno Pte, σε email. “Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν άγνωστα κίνητρα στο παιχνίδι”.

    Δεν μπορεί να είναι αλήθεια

     Μερικοί εμφανίστηκαν δύσπιστοι.

    “Πείτε μου ότι ο λογαριασμός σας έχει χακαριστεί”,  δήλωσε η Yassine Elmandjra, αναλύτρια κρυπτονομισμάτων στην Ark, απαντώντας στο tweet του Musk.

    Ευκαιρία για αγορά

    «Εκ των υστέρων, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία αγοράς», επισήμανε μέσω Twitter, ο Cameron Winklevoss, συνιδρυτής της Gemini Trust και οπαδός των ψηφιακών νομισμάτων”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ