• Cryptocurrencies

    «Παιχνίδια» δισεκατομμυρίων: Η Tesla αναστέλλει τις αγορές με bitcoin – Βουτιά για όλα τα κρυπτονομίσματα

    • NewsRoom
    Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk

    Ο επικεφαλής της Tesla, Elon Musk


    Η Tesla ανέστειλε τη χρήση bitcoin για την αγορά οχημάτων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Elon Musk, σε tweet του την Τετάρτη, επικαλούμενος ανησυχίες σχετικά με τη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη του κρυπτονομίσματος.

    Ο κ. Musk είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι οι πελάτες της Tesla θα μπορούσαν να αγοράσουν τα ηλεκτρικά οχήματά με bitcoin.

    Το ψηφιακό νόμισμα δημιουργείται όταν οι υπολογιστές υψηλής ισχύος ανταγωνίζονται άλλα μηχανήματα για την επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών γρίφων.

    Με τις τρέχουσες τιμές, το bitcoin “mining” καταναλώνει περίπου την ίδια ποσότητα ενέργειας ετησίως με την Ολλανδία το 2019.

    Το Bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, υποχώρησε περισσότερο από 10% μετά το tweet και διαπραγματεύεται στα 51.000 $ (42.300 ευρώ), που είναι και το χαμηλότερο σημείο από τις αρχές Μαρτίου.

    Η Tesla αποκάλυψε τον Φεβρουάριο ότι είχε αγοράσει bitcoin αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πριν αρχίσει να το δέχεται ως πληρωμή για αυτοκίνητα τον Μάρτιο, οδηγώντας σε αύξηση 20%.

    Τώρα θέλει άλλο κρυπτονόμισμα

    Ο κ. Musk είπε ότι η Tesla δεν θα πουλήσει bitcoin και σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για συναλλαγές μόλις η εξόρυξη γίνει λιγότερο ενεργοβόρα.

    «Εξετάζουμε επίσης άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν <1% της ενέργειας / συναλλαγής του bitcoin», ανέφερε στο Twitter.

    Ο κ. Musk είπε τον Μάρτιο ότι οι πελάτες της Tesla θα μπορούσαν να αγοράσουν τα ηλεκτρικά οχήματά του με bitcoin.

    Το ψηφιακό νόμισμα δημιουργείται όταν οι υπολογιστές υψηλής ισχύος ανταγωνίζονται άλλα μηχανήματα για την επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών παζλ, μιας διαδικασίας εντατικής ενέργειας που επί του παρόντος συχνά βασίζεται στην ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται με ορυκτά καύσιμα, ιδίως άνθρακα.

    Με τις τρέχουσες τιμές, αυτό το bitcoin “mining” καταναλώνει περίπου την ίδια ποσότητα ενέργειας ετησίως με την Ολλανδία το 2019, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.

    “Φυσικά ανησυχούμε πολύ για το επίπεδο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται από την εξόρυξη bitcoin”, δήλωσε ο Ben Dear, επικεφαλής της Osmosis Investment Management, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

    Ο ίδιος ο Musk πιστεύει ακράδαντα στα ψηφιακά νομίσματα ενώ υποστηρίζει επίσης την καθαρή τεχνολογία.

    «Το κρυπτονόμισμα είναι μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιφέρει μεγάλο κόστος στο περιβάλλον», είπε.



    ΣΧΟΛΙΑ