• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Θετικές εξελίξεις για τον όμιλο Inditex (Zara): Αυξάνει τις εξαγωγές στην Ασία καθώς επιστρέφουν οι αγοραστές

    Αμάνθιο Ορτέγα, ιδρυτής Inditex

    Αμάνθιο Ορτέγα, ιδρυτής Inditex


    Το αεροδρόμιο που χρησιμοποιεί ο όμιλος Inditex (Zara) στην Ισπανία για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές του, αυξάνει τη δραστηριότητα του, καθώς οι εργασίες στην Ασία ενισχύονται, μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας.

    Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Σαραγόσα, όπου πάνω από 75% του χώρου διατίθεται στην Inditex, άρχισε να αυξάνεται, σύμφωνα με τον διευθυντή του Marcos Diaz. Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο τον οποίο ελέγχεται από την AENA SA, σημείωσε μικρή μείωση στην δραστηριότητας του νωρίτερα φέτος, οι ασιατικές αγορές “παρουσιάζουν ισχυρή ανάκαμψη τις τελευταίες εβδομάδες και η Νότια Αμερική δεν έχει ακόμη πληγεί όσο η Ευρώπη”, τόνισε.

    Η εξέλιξη αυτή ανοίγει ένα παράθυρο στις δραστηριότητες της αλυσίδας λιανικής που έχει επηρεαστεί σημαντικά από την πανδημία, κυρίως στην αγορά της ανατολικής Ασίας. Η Inditex δήλωσε στις 18 Μαρτίου ότι σχεδόν τα μισά καταστήματα της σε όλο τον κόσμο ήταν κλειστά. Αργότερα τον μήνα, δήλωσε ότι μπορεί προσωρινά να απολύσει περίπου 25.000 εργαζόμενους αν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην Ισπανία στις 14 Μαρτίου διαρκέσει πέραν της 11η Απριλίου.

    Η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικών πωλήσεων ενδυμάτων παγκοσμίως, χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο της Σαραγόσα, ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια εμπορευμάτων της Ισπανίας, ως βάση για την εισαγωγή κλωστοϋφαντουργικών υλικών και την εξαγωγή ενδυμάτων. Σύμφωνα με το μοναδικό μοντέλο διανομής της Inditex, η συντριπτική πλειοψηφία των ενδυμάτων που κατασκευάζονται εκτός Ισπανίας πρέπει να αποσταλεί στη χώρα και στη συνέχεια να εξαχθεί σε καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

    Ο εκπρόσωπος τύπου για την εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Η δραστηριότητα του ομίλου στη Σαραγόσα δείχνει επίσης ότι κατάφερε να συνεχίσει ορισμένες λειτουργίες του στην Ισπανία, παρά την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τη μη ουσιαστική οικονομική δραστηριότητα. Με την επιβράδυνση στην Ισπανία και σε άλλες χώρες, εκχωρήθηκε εκ νέου στην Inditex το μεγαλύτερο μέρος του χώρου στον αερολιμένα ως βάση εισαγωγών ιατρικών ειδών.

    Το αεροδρόμιο της Σαραγόσα είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια εμπορευμάτων της Ισπανίας και κατέλαβε τη δεύτερη θέση όσον αφορά την κίνηση φορτίων τον Φεβρουάριο, πριν η πανδημία πλήξη δραματικά τη χώρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.



    ΣΧΟΛΙΑ