ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στα γραφεία του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΝΕΕ) συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά όλοι οι Φορείς του Ελληνικού Θαλάσσιου Τουρισμού και Επαγγελματικού Yachting με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και σύνταξη προτάσεων για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για την τοποθέτηση, παραχώρηση, εκμετάλλευση και λειτουργία ναυδέτων / αγκυροβολίων τουριστικών πλοίων και μικρών επαγγελματικών σκαφών αναψυχής που προβλέπεται από την πρόσφατη ΚΥΑ 3000.0/44137/2025.
Μέσα σε ένα ιδιαίτερο καλό κλίμα υπό την προεδρία του Προέδρου Ν.Ε.Ε. κ. Γεώργιου Αλεξανδράτου, την συζήτηση συντόνισε το μέλος ΔΣ και εκπρόσωπος του yachting στο NEE κ. Βασίλειος Πολίτης, όπου όλοι οι εκπρόσωποι συζήτησαν και συμφώνησαν από κοινού σε προτάσεις βελτίωσης που αφορούν την τοποθέτηση ναυδέτων και αγκυροβολίας με γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον και την βιωσιμότητα /περαιτέρω ανάπτυξη του Ελληνικού Θαλάσσιου
Τουρισμού και Επαγγελματικού Yachting.
Την συνάντηση εργασίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Ευθύμιος Μπίμπης, ο αναπληρωτής Γ.Γ ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Γαβριήλ Ευσταθίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Φίλιππος Βενετόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας ΕΠΕΣΤ κ. Παναγής Λαιμός, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλασσίου Τουρισμού κ. Ιωάννης Κουρούνης, ο Γεν Διευθυντής ΕΛΙΜΕ κ. Βασίλης Μάμμαλης, ο Αντιπρόεδρος ΕΛΙΜΕ κ. Νίκος Γαλανάκης, η Γ.Γ ΠΕΝΕΤΗΣ κα. Έφη Δαμίγου, ο Ταμίας HPCYA κ. Νεκτάριος Κοκκόλης, η Πρόεδρος HCPY κα Τζίνα Πολέμη, η Αντιπρόεδρος HCPY κα Μαρία Μοντεσάντου Ντούκα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοδιαστικών Επαγγελματικών Πλοίων Αναψυχής κ. Νίκος Μαυρίκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος κ. Σταύρος Κατσικάδης, ο Γ.Γ της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος κ. Κώστας Ασβεστής και ο cpt Γιώργος Παρίσης από την Ένωση Ναυτικών Πρακτόρων Ελληνικών Νήσων.
Διαβάστε επίσης:
Διώρυγα της Κορίνθου: Σε πλήρη λειτουργία η θαλάσσια κυκλοφορία από σήμερα
Μείωση 1,5% στην επιβατική κίνηση στους ελληνικούς λιμένες το δ’ τρίμηνο του 2025
Seajets: Στο 60% οι πληρότητες πριν από την πρεμιέρα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης-Σποράδες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΤτΕ: Άλμα 9,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις στα 1,11 δισ. ευρώ τον Απρίλιο
- Ξέσπασε η Αλεξία Μπακογιάννη για την αποφυλακιση Γιωτόπουλου: Νιώσαμε απελπισία και απόγνωση – Ποια κοινωνία κάνει τα θύματα να είναι απόλυτα χαμένα;
- Παπασταύρου: «Από ένα θαλάσσιο οικόπεδο υπολογίζονται 10 δισ. έσοδα για τη χώρα» (βίντεο)
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ λόγω εργασιών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.