• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Στο στόχαστρο της Fosun μεγάλη αλυσίδα χονδρικής

    Ο πρόεδρος της Fosun Guo Guangchang


    Σε συζητήσεις για την απόκτηση μεριδίου αξίας 426 εκατ. ευρώ στην γερμανική εταιρεία χονδρικής πώλησης Metro από την εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών οικιακής χρήσης Ceconomy φέρεται να βρίσκεται η κινεζική Fosun, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι συζητήσεις για την απόκτηση του 9% της Metro βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεν είναι σίγουρο πως θα καταλήξουν σε deal.

    Παρ’ όλα αυτά, το ενδιαφέρον του κινεζικού κολοσσού δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε «πόλεμο προσφορών», αφού η γερμανική Metro έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων, λιγότερο γνωστών επενδυτών, όπως ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος Daniel Kretinsky και ο Σλοβάκος επενδυτικός εταίρος του Patrik Tkac που συμφώνησαν, αυτόν το μήνα, να εξαγοράσουν το 7,3% της εταιρείας με option να αποκτήσουν επιπλέον μερίδιο 15%.

    Σύμφωνα με την Ceconomy, ο Kretinsky συζητά επίσης το ενδεχόμενο να αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος από το ποσοστό της στη Metro.

    25 πιθανές επενδύσεις τη μέρα εξετάζει η Fosun

    H Fosun, ο επιχειρηματικός όμιλος του οποίου ηγείται ο Guo Guangchang, το τελευταίο διάστημα αναζητεί μανιωδώς νέες επενδυτικές ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε σε επενδυτές αυτήν την εβδομάδα, από τον Αύγουστο του 2017 και μετά εξετάζει κατά μέσον όρο περίπου 25 πιθανές επενδύσεις την ημέρα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται για το συγκεκριμένο διάστημα κοντά στις 9.000 περιπτώσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Nestle θέλει το… DNA σου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli Follie: Αιφνιδιασμένοι οι κινέζοι της Fosun με την προσφυγή στην προσωρινή προστασία



    ΣΧΟΛΙΑ