• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Greylock Capital Associates: Tο hedge fund που επένδυε σε ελληνικό χρέος… πτώχευσε

    • Bloomberg

    Hans Humes, CEO Greylock Capital Associates


    Η Greylock Capital Associates υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στη Νέα Υόρκη, καθώς προσπαθεί να μειώσει τα κόστη της σε μία περίοδο που τα κεφάλαια που αποσύρονται από την αγορά είναι ιδιαίτερη υψηλά. Ήταν ένα από τα funds που επένδυαν σε ελληνικά ομόλογα κατά την περίοδο της κρίσης της ελληνικής οικονομίας.

    Η υπαγωγή της στο λεγόμενο «Chapter 11» θα επιτρέψει στην εταιρεία να τερματίσει μια μίσθωση ακινήτου στη Madison Avenue του Μανχάταν, με κόστος περίπου 100.000 δολάρια τον μήνα, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε στις 31 Ιανουαρίου, υπογεγραμμένα από τον Διευθυντή Οικονομικών David Steltzer.

    Τα υπό διαχείριση κεφάλαια του hedge fund που δραστηριοποιείται στις αναδυόμενες αγορές -τα οποία μειώθηκαν πάνω από 50% από το 2017 και μετά και διαμορφώθηκαν στα 450 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2020- θα μειωθούν κατά 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος Μαρτίου, αφού η εταιρεία κατέγραψε απώλειες επί τρία συναπτά έτη, σύμφωνα με τα έγγραφα. Η  Greylock Capital Associates απασχολεί σήμερα εννέα άτομα και βρίσκεται σε συζητήσεις με τους υπόλοιπους μεγάλους επενδυτές της, έχοντας την πεποίθηση ότι η επιχείρηση μπορεί «να αναδιοργανωθεί επιτυχώς και να συνεχίσει τις εργασίες της» μετά την πτώχευση.

    Η Greylock, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Hans Hume, είναι γνωστό ότι στοιχηματίζει σε υπερχρεωμένες χώρες, από τη Βενεζουέλα έως τον Λίβανο. Σύμφωνα δε με τον ιστότοπό της, ήταν από τα funds που διαπραγματεύτηκαν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    JPMorgan: Πόσο επικίνδυνο είναι για τις αγορές το φαινόμενο Reddit;

    Μετά την GameStop, «πάρτι» και με το ασήμι: Στο στόχαστρο των WallStreetBets και Reddit και τα πολύτιμα μέταλλα

    Ο γιος του αγρότη που «πόνταρε» σωστά και έγινε δισεκατομμυριούχος με τη βοήθεια της Goldman Sachs

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ