• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σε υψηλό οκτώ μηνών ο χρυσός – Στα 1.880 το επίπεδο αντίστασης

    • Bloomberg
    πλάκες χρυσού

    χρυσός


    Ο χρυσός σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ μηνών, με τους επενδυτές να αναζητούν ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, καθώς συνεχίζονται οι γεωπολιτικές εντάσεις για την Ουκρανία.

    Το πολύτιμο μέταλλο που χρησιμοποιείται και ως αντιστάθμιση του πληθωρισμού, είδε την τιμή του να παραμένει υψηλά παρά τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται για να εκτονωθεί η κατάσταση στην Ουκρανία.

    Ο χρυσός και το πετρέλαιο αποτελούν τον καλύτερο τρόπο αντιστάθμισης κινδύνου στο γεωπολιτικό ρίσκο, ανέφεραν σε έκθεση τους οι αναλυτές της Goldman Sachs, με επικεφαλής τον Jeffrey Currie.

    Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε στα σενάρια των ΗΠΑ ότι η Ρωσία μπορεί να εισβάλει στην Ουκρανία εντός των ημερών, διοργανώνοντας τηλεοπτικές συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της κυβέρνησης, με στόχο να αποκλιμακώσει τις εντάσεις και να συνεχίσει τις προσπάθειες εξεύρεσης διπλωματικής λύσης.

    Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι σχεδιάζει εισβολή.

    Gold climbs to highest level since June
    Ο χρυσός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο

    Κίνδυνος η αύξηση των επιτοκίων

    Πιθανό κίνδυνο για την περαιτέρω πορεία του χρυσού αποτελούν οι αυξανόμενες εκτιμήσεις για πιο επιθετική πολιτική από την Federal Reserve. Ο πρόεδρος της Fed Bank του Σαιντ Λούις, James Bullard, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να προχωρήσει τα σχέδιά της για αύξηση των επιτοκίων με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

    Σε μια συνέντευξη στο CNBC τη Δευτέρα, ο Bullard επανέλαβε την άποψή του ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια κατά 100 μονάδες βάσης έως την 1η Ιουλίου.

    “Ο χρυσός αρχίζει να συγκεντρώνει έντονο ενδιαφέρον καθώς αυξάνεται η ανάγκη για προστασία έναντι μίας λάθος πολιτικής της Fed, των γεωπολιτικών κινδύνων και των ανησυχιών για την ανάπτυξη”, δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγορών στην Oanda Corp. «Το επίπεδο των 1.880 δολαρίων θα αποτελέσει βασική αντίσταση για τον χρυσό, αλλά η ανοδική δυναμική θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές στο επίπεδο των 1.900 δολαρίων».

    Η spot τιμή του χρυσού ενισχύθηκε μέχρι και 0,4% και διαμορφώθηκε στα 1.878,93 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ενδοσυνεδριακό υψηλό από τις 11 Ιουνίου. Νωρίτερα διαπραγματεύονταν στα 1.878,75 δολάρια.

    Το ασήμι και η πλατίνα επίσης ενισχύθηκαν, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε.

    Διαβάστε ακόμη:

    H Ουκρανία έφερε άνοδο για πετρέλαιο και χρυσό – Άλμα 6,5% για το φυσικό αέριο



    ΣΧΟΛΙΑ