• Σχόλιο Αγοράς

    H Ουκρανία έφερε άνοδο για πετρέλαιο και χρυσό – Άλμα 6,5% για το φυσικό αέριο

    • NewsRoom
    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Τα τύμπανα πολέμου που ακούγονται στα σύνορα της Ουκρανίας, παρά τη δήλωση του Λαβρόφ για συνέχιση των συνομιλιών, έφεραν νέο άλμα στις τιμές του πετρελαίου, οδηγώντας τα ενεργά συμβόλαιο ακόμα πιο κοντά στα υψηλά 7 ετών αλλά και πλησιέστερα στο όριο των 100 δολαρίων το βαρέλι.

    Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε διάγγελμά του προς του ουκρανικό λαό προειδοποίησε πως η Ρωσία θα εισβάλει στη χώρα την ερχόμενη Τετάρτη. Μάλιστα όρισε την Τετάρτη ως ημέρα «εθνικής ενότητας» και δήλωσε πως σε όλη τη χώρα θα ακούγεται εκείνη την ημέρα ο εθνικός ύμνος της Ουκρανίας και πως τα δημόσια κτήρια θα ντυθούν με τα χρώματα της σημαίας.

    Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του WTI παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 2,5% στα 95,46 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014.

    Το Brent παράδοσης Απριλίου στο ICE Futures Europe στο Λονδίνο, έκλεισε με άνοδο 2,2% στα 96,48 δολάρια το βαρέλι, επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014.

    Η βενζίνη Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 1,5% στα 2,779 δολάρια το γαλόνι, ενώ το φυσικό αέριο  Μαρτίου με άνοδο 6,5% στα 4,195 δολάρια ανά εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες.

    Μέταλλα

    Ανοδικά κινήθηκαν και τα πολύτιμα μέταλλα.

    Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου έκλεισε με άνοδο  1,5% στα 1.869,40 δολάρια η ουγγιά, στην υψηλότερη τιμή από τις 17 Νοεμβρίου.  Το ασήμι παράδοσης Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 2,1%, στα 23,848 δολάρια η ουγγιά.

    Ο χαλκός Μαρτίου έκλεισε με οριακή άνοδο κάτω του 0,1% στα 4,508 δολάρια η λίβρα. Η πλατίνα Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,9% στα 1.028 δολάρια η ουγγιά ενώ το παλλάδιο Μαρτίου με άνοδο σχεδόν 7% στα 2.346 δολάρια η ουγγιά.

    Διαβάστε επίσης

    Ουκρανία: Τηλεοπτικό διάγγελμα Ζενένσκι, προειδοποίησε για ρωσική εισβολή την Τετάρτη

    Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ: Δεν θα εισβάλουμε στην Ουκρανία εκτός αν προκληθούμε



    ΣΧΟΛΙΑ