• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Σαρωτικές διοικητικές αλλαγές στην Ryanair

    • Bloomberg
    Michael O'Leary, CEO της Ryanair

    Michael O’Leary, CEO της Ryanair


    Σε σημαντικές αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο προχωρά η Ryanair Holdings, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Michael O’Leary αποδεσμεύεται από το καθημερινό μάνατζμεντ στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αναδιάρθρωσης του ομίλου που θα αναθέσει την ευθύνη για τις διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα στα χέρια υφισταμένων προσώπων, ύστερα από έναν χρόνο σοβαρών προβλημάτων με το εργατικό δυναμικό της.

    Επιπλέον, η ιρλανδική εταιρεία ανακοίνωσε και την αποχώρηση, το ερχόμενο έτος, του προέδρου David Bonderman, ενός αμφιλεγόμενου προσώπου που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση από το 1996. Ο Bonderman θα δώσει τη θέση του στον Stan McCarthy, ο οποίος θα αναλάβει αναπληρωτής πρόεδρος τον Απρίλιο.

    Το τελευταίο διάστημα για την Ryanair ήταν το δυσκολότερο στα 34 χρόνια της εταιρείας, καθώς οι επανειλημμένες απεργίες την ανάγκασαν να αναγνωρίσει συνδικάτα, αυξάνοντας τις πιέσεις που δέχεται ο χαμηλού κόστους αερομεταφορέας, ενώ η μείωση των ναύλων έχει αρχίσει να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην κερδοφορία της.

    Ο 57χρονος CEO της εταιρείας, O’Leary, υπέγραψε πρόσφατα νέα πενταετή σύμβαση η οποία θα τον κρατήσει στην εταιρεία τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2024. Από τον νέο του ρόλο, ο Ιρλανδός θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του ομίλου και σε θέματα όπως ο επιμερισμός των κεφαλαίων, η μείωση των εξόδων, οι παραγγελίες αεροσκαφών και ευκαιρίες εξαγορών «μικρής κλίμακας».

    Σημειώνεται ότι για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, που έκλεισε τον Δεκέμβριο, η Ryanair ανακοίνωσε ζημίες 19,6 εκατ. ευρώ, από κέρδη 106 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ryanair: Μειωμένα κέρδη λόγω χαμηλότερων ναύλων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ryanair: Έκοψε τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη 



    ΣΧΟΛΙΑ