• Business

    Ryanair: Ετήσιες ζημιές 355 εκατ. ευρώ και μείωση των τιμών των εισιτηρίων

    • Bloomberg
    Michael O'Leary, CEO της Ryanair

    Michael O’Leary, CEO της Ryanair


    Η Ryanair Holdings εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξη για τις προοπτικές της κατά την ζωτικής σημασίας θερινή περίοδο, προειδοποιώντας ωστόσο, ότι η ισχυρή τάση κρατήσεων θα μπορούσε να διαταραχθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

    Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης παρουσίασε μείωση των ζημιών για το 12μηνο που έληξε στο τέλος Μαρτίου, ενώ είπε μόνο ότι στοχεύει σε «εύλογη κερδοφορία» αυτό το οικονομικό έτος.

    «Αναμένουμε ότι οι τιμές θα είναι ελαφρώς μειωμένες το πρώτο τρίμηνο, μειώνουμε τις τιμές για να γεμίσουμε και πάλι τα αεροπλάνα μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Michael O’Leary στο Bloomberg Television.

    «Βλέπουμε πολύ ισχυρή ανάκαμψη το καλοκαίρι, αλλά θα ήμουν πολύ προσεκτικός όσον αφορά τον επόμενο χειμώνα, προς το παρόν». Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι η ζήτηση παραμένει ευάλωτη σε δυσμενείς ειδήσεις αναφορικά με τον κορονοϊό και την Ουκρανία, καθιστώντας «μη πρακτική, αν όχι αδύνατη, την παροχή μιας λογικής ή ακριβούς πρόβλεψης για τα κέρδη».

    Η μετοχή της Ryanair υποχωρούσαν σήμερα κατά 3,9%, στα 13,09 ευρώ.

    Η αεροπορική ανακοίνωσε ζημιές 355 εκατ. ευρώ για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022, ενώ είχε προβλέψει ότι οι ζημιές θα κυμανθούν μεταξύ 350 εκατ. ευρώ έως 400 εκατ. ευρώ.

    Ο O’Leary επισήμανε ότι πολλές άλλες αεροπορικές εταιρείες μιλούν για την ισχύ της ανάκαμψης και επανέλαβε ότι ένα “λογικό κέρδος” φέτος θα ήταν κάπου κοντά στα προ του Covid επίπεδα, περίπου 1 δισ. ευρώ.

    Ο Chief Financial Officer, Neil Sorahan είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να συμπεριλάβουμε συγκεκριμένο νούμερο στις επίσημες οδηγίες, με τόσες άγνωστες μεταβλητές και χωρίς ορατότητα σχετικά με τις κρατήσεις για τον επόμενο χειμώνα, το δεύτερο οικονομικό εξάμηνο της εταιρείας.

    «Σε περιόδους ύφεσης, η Ryanair είχε πάντα πολύ καλή απόδοση, επειδή δεν είναι ότι οι άνθρωποι σταματούν να πετούν, συνεχίζουν να πετούν, αλλά προτιμούν τις αεροπορικές με το χαμηλότερο κόστος», είπε σε μια τηλεφωνική συνέντευξη.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ryanair: Το ακριβό πετρέλαιο δεν θα επηρεάσει τα καλοκαιρινά ταξίδια



    ΣΧΟΛΙΑ