• Business

    Ryanair: Μειωμένα κέρδη λόγω χαμηλότερων ναύλων

    • NewsRoom
    Ryanair χανιά


    Μείωση των ετήσιων κερδών για το 2019 προβλέπει η Ryanair, επικαλούμενη τους χαμηλότερους ναύλους του χειμώνα, ενώ, όπως δήλωσε, μπορεί να υπάρξει και νέα μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη λόγω Brexit.

    Η εταιρεία προβλέπει κέρδη μετά φόρων – εξαιρουμένων των απωλειών στη Lauda- μεταξύ 1 δισ. και 1,1 δισ. ευρώ. Το προηγούμενο guidance έκανε λόγο για 1,1-1,2 δισ. ευρώ.

    Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ενημέρωσε ότι η πτώση κατά 7% στους ναύλους του χειμώνα είναι ο βασικός λόγος πίσω από την αναθεώρηση του guidance. Το προηγούμενο διάστημα, η Ryanair είχε αναφέρει ότι αναμένει οι ναύλοι να υποχωρήσουν κατά 2% τη συγκεκριμένη περίοδο.

    Η Ryanair είχε μειώσει την πρόβλεψη για τα κέρδη και τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε είχε ανακοινώσει ότι μειώνει την πρόβλεψή της για τα τα ετήσια κέρδη μετά τους φόρους στα €1,10 δισ.- €1,20 δισ. από 1,25-1,35 δισ. ευρώ.

    Η αναθεώρηση τότε αποδόθηκε στη μικρότερη κυκλοφορία του Σεπτεμβρίου λόγω των απεργιών σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ισπανία και Πορτογαλία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ryanair: Έκοψε τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «συγγνώμη» της Ryanair για τους Έλληνες επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στη Ρουμανία!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ryanair: Τέλος στις δωρεάν χειροποσκευές – Η νέα πολιτική της εταιρίας



    ΣΧΟΛΙΑ