• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Rolex-Patek Philippe: Πέφτουν οι τιμές στα μεταχειρισμένα – Πόσο κοστίζουν τα δημοφιλή Daytona και Nautilus

    Rolex

    Rolex


    Παραμένει η αστάθεια στην αγορά των μεταχειρισμένων πολυτελών ελβετικών ρολογιών, με τις τιμές σε δημοφιλή brands, όπως τα Rolex να βρίσκονται σε χαμηλό δύο ετών.

    Το 2022, η δευτερογενής αγορά πολυτελών ρολογιών είχε εκτοξευτεί με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να προβλέπουν ότι μέσα σε λίγα χρόνια είναι πιθανόν να ξεπεράσει ακόμα και την πρωτογενή αγορά.

    Υποχώρηση της ζήτησης

    Σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Subdial Watch, o οποίος παρακολουθεί τα 50 πιο εμπορεύσιμα μεταχειρισμένα ρολόγια πολυτελείας βάσει αξίας, τα τρέχοντα επίπεδα είναι στο χαμηλότερο σημείο από τα… χαμηλά του Ιουνίου του 2021, με μία μέση πτώση κατά 19%.

    H πορεία των τιμών στη δευτερογενή αγορά πολυτελών ρολογιών

    Σε ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων, επιβράδυνσης της οικονομίας και κατάρρευσης των κρυπτονομισμάτων, η δευτερογενής αγορά ρολογιών έχει υποχωρήσει σε σχέση με την έκρηξη που είχε σημειωθεί την περίοδο της πανδημίας στη ζήτηση.

    Οι τιμές στα πολυτελή ελβετικά ρολόγια κορυφώθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, κι έκτοτε παρουσιάζουν μια καθοδική πορεία που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει μία έκπτωση στη τιμή κατά 35%.

    Οι τιμές κορυφώθηκαν τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους μετά από μια πρωτοφανή άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Σε ποια μοντέλα έχει πέσει η τιμή

    Το Audemars Piguet Royal Oak Jumbo Ultra Thin, με τρέχουσα μέση τιμή 71.692 δολάρια, είναι το μοντέλο με τις χειρότερες επιδόσεις τους τελευταίους 12 μήνες. Η μείωση στη τιμή του ξεπερνάει το 35%.

    Το Patek Philippe Nautilus Travel Time τιμολογείται κατά 28% χαμηλότερα σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ το πλατινένιο Rolex Daytona 116506 με γαλάζιο καντράν και καφέ υποδείκτες έχει υποχωρήσει περίπου 25% στην αγορά μεταχειρισμένων.

    Ο συνολικός δείκτης παρουσιάζει απώλειες κατά 19% σε σχέση με έναν χρόνο πριν και κατά 1% σε σχέση με 30 ημέρες πριν.

    Αναλυτικά παραδείγματα με την μείωση της τιμής στα ρολόγια.

    Τα μοντέλα με τις καλύτερες επιδόσεις στο Bloomberg Subdial Watch Index κατά τους τελευταίους 12 μήνες είναι το Rolex Lady-Datejust με ατσάλι και χρυσό, το οποίο κέρδισε 2,6% και μέση τιμή 3.892 δολαρίων, και το χρυσό Rolex Day-Date 18038, από τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, το οποίο κέρδισε 1,4% με τιμή 17.756 δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Costamare (Κωστής Κωνσταντακόπουλος): Επεκτείνεται στα μεγάλα bulkers με την εξαγορά ενός capesize

    Η λαμπερή άφιξη του One&Only Aesthesis στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας

    Γιατί η LVMH (Louis Vuitton) είναι η αγαπημένη μετοχή των ESG funds



    ΣΧΟΛΙΑ