• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πώς η Apple ετοιμάζεται να βάλει αυτογκόλ με τις μπαταρίες…

    • Bloomberg


    Η προσφορά της Apple να διαθέσει φθηνές μπαταρίες αντικατάστασης για τα iPhone μπορεί να στοιχίσουν στην εταιρεία εκατομμύρια πωλήσεις κινητών τηλεφώνων, υποστηρίζει ο αναλυτής της Barclays Mark Moskowitz.

    «Ακόμη και ένα μικρό ποσοστό των πελατών να προτιμήσει την αντικατάσταση της μπαταρίας, από την αγορά νέου μοντέλου, η επίπτωση στις πωλήσεις των iPhone θα είναι σημαντική», έγραψε σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες του.

    Η Apple παραδέχθηκε, προσφάτως, ότι επιβραδύνει σκοπίμως τα iPhone που έχουν παλαιότερες μπαταρίες προκειμένου να μη σβήνουν απότομα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι πρόθεσή της δεν ήταν να αναγκάσει τους χρήστες να αγοράσουν καινούργιες συσκευές.

    Μετά την αποκάλυψη της είδησης, ωστόσο, η Apple ζήτησε δημοσίως συγγνώμη και δεσμεύτηκε να διαθέσει μπαταρίες αντικατάστασης στην τιμή των 29 δολαρίων, έναντι 79 που κόστιζαν μέχρι πρότινος στις ΗΠΑ οι μπαταρίες των προηγούμενων iPhone.

    Οι αναλυτές συμφωνούν ότι η άμεση αντίδραση της Apple ήταν θετική για τη δημόσια εικόνα της, ωστόσο, εκφράζουν ανησυχία ότι η ενέργεια αυτή θα έχει επίπτωση στις πωλήσεις των νέων iPhone – οι οποίες αναλογούν στα 2/3 των εσόδων της Apple.

    «Ακόμη και ένα μικρό ποσοστό των πελατών να προτιμήσει την αντικατάσταση της μπαταρίας, από την αγορά νέου μοντέλου, η επίπτωση στις πωλήσεις των iPhone θα είναι σημαντική», υπογραμμίζει ο Moskowitz.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν 519 εκατ. χρήστες που μπορούν να επωφεληθούν της προσφοράς των 29 δολαρίων και εκτιμά ότι το 10% θα αρπάξει την ευκαιρία, αναβάλλοντας την αγορά νέου μοντέλου φέτος. Αυτό σημαίνει ότι η Apple θα δει τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 16 εκατομμύρια μοντέλα το 2018.

    Το πρόγραμμα προνομιακής αντικατάστασης μπαταρίας θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

    Το περασμένο χρόνο, η μετοχή της Apple σημείωσε άλμα 50% κυρίως λόγω των προσδοκιών για «υπερκέρδη» από τα δύο νέα μοντέλα iPhone, τα Χ και 8, τα οποία κυκλοφόρησαν το τελευταίο τρίμηνο του 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το κρυφό πληκτρολόγιο του iPhone για πληκτρολόγηση με ένα χέρι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Amazon και Google έκαναν πράξη το «κερδίστε χάνοντας»



    ΣΧΟΛΙΑ