• Ελλάδα

    Το κρυφό πληκτρολόγιο του iPhone για ένα χέρι

    • NewsRoom


    Μία νέα δυνατότητα, που θα κάνει ευκολότερη τη ζωή εκείνων που προτιμούν να πληκτρολογούν με το ένα χέρι, κρύβει η τελευταία αναβάθμιση λογισμικού για τα iPhone της Apple. Ο λόγος για το πληκτρολόγιο του ενός χεριού που βρίσκει κανείς στην πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού iOS 11 και ουσιαστικά φέρνει πιο κοντά το πληκτρολόγιο στην αριστερή ή την δεξιά πλευρά του τηλεφώνου, για να έχει κανείς εύκολη πρόσβαση σε όλα τα γράμματα χωρίς να χρησιμοποιεί και τα δύο χέρια – μία δυνατότητα που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη ειδικά σε όσους έχουν τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις iPhone.

    Πού βρίσκεται, όμως, κρυμμένη;

    Αρχικά πηγαίνετε σε μια εφαρμογή που να ενεργοποιεί το πληκτρολόγιο και στη συνέχεια ψάχνετε το εικονίδιο με την υδρόγειο μέσω του οποίου αλλάζετε και την γλώσσα του πληκτρολογίου. Βρίσκεται στο κάτω αριστερό μέρος του πληκτρολογίου.

    Στη συνέχεια, πατήστε αυτό το εικονίδιο παρατεταμένα μέχρι να εμφανιστεί η πολλαπλή επιλογή που απεικονίζεται παρακάτω. Πέρα από τις επιλογές του πληκτρολογίου, θα εμφανιστούν άλλα τρία εικονίδια: το πρώτο με το βελάκι στην αριστερή πλευρά απευθύνεται στους αριστερόχειρες, το μεσαίο σε αυτούς που χρησιμοποιούν και τα δύο χέρια και το τρίτο με το βελάκι στα δεξιά στους δεξιόχειρες.

    Αν επιλέξετε αυτό με το βελάκι δεξιά θα δείτε το πληκτρολόγιό σας να γίνεται όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

    Εάν προτιμήσετε την αριστερή μεριά τότε το πληκτρολόγιο θα γίνει κάπως έτσι.

    Τέλος, εάν μείνετε ικανοποιημένοι και θέλετε να έχετε το πληκτρολόγιο του ενός χεριού τότε μπορείτε να το ενεργοποιήσετε πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις-γενικά–πληκτρολόγιο



    ΣΧΟΛΙΑ