• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πετρέλαιο: Προς τα 67 δολάρια το βαρέλι με το βλέμμα στη συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ+

    • Bloomberg
    πετρέλαιο


    Η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε στις συναλλαγές της Ασίας, με την αγορά να εστιάζει στην συνάντηση που θα πραγματοποιήσει ο ΟΠΕΚ+ για την πολιτική εφοδιασμού που θα ακολουθήσει.

    Παράλληλα, με ενδιαφέρον αναμένονται πιθανά σχόλια που θα υπάρξουν σχετικά με την προοπτική επιστροφής του Ιράν στην παραγωγή.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν κοντά στα 67 δολάρια το βαρέλι μετά την πτώση 0,8% που σημείωσαν την Παρασκευή. Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του αναμένεται να διατηρήσουν την προηγούμενη απόφαση για αύξηση της παραγωγής τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Bloomberg.

    Ενώ η ανάκαμψη της ζήτησης αυξάνει τις τιμές, η πιθανότητα διάθεσης περισσότερων βαρελιών από το Ιράν σε περίπτωση αναζωογόνησης της πυρηνικής συμφωνίας, επηρεάζει επίσης τις προοπτικές του.

    Το Ιράν και οι παγκόσμιες δυνάμεις έχουν ξαναρχίσει τις συζητήσεις, δήλωσε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη στη Βιέννη, σε ένα tweet, προσθέτοντας ότι υπήρχε κατανόηση μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών ότι «ο τρέχων γύρος συνομιλιών πρέπει να είναι ο τελικός».

    Oil set for monthly gain on improving demand

    Το πετρέλαιο είναι έτοιμο για καταγράψει κέρδη για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καθώς οι ΗΠΑ, η Κίνα και τμήματα της Ευρώπης οδηγούν σε μια ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης από την πανδημία, παρά την επιστροφή του ιού σε ολόκληρη την Ασία.

    Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης έχουν μειωθεί και η κατανάλωση αυξήθηκε το διάστημα πριν από το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης, το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής περιόδου, με τα οδικά ταξίδια να αυξάνονται και τη ζήτηση για καύσιμα να εκτινάσσεται.

    Τα συμβόλαια παράδοσης Ιουλίου του West Texas Intermediate ενισχύονταν νωρίτερα κατά 0,7% και διαπραγματεύονταν στα 66,76 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά από εβδομαδιαία άνοδο 4,3%.

    Τα συμβόλαια Brent του Αυγούστου, ενισχύθηκαν κατά 0,6% φτάνοντας στα 69,13 δολάρια στο ICE, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση υποχώρησαν κατά 0,7%.

    Κατά την συνάντηση του ΟΠΕΚ + την Τρίτη, οι επενδυτές θα εστιάσουν στις ενδείξεις που θα προκύψουν σχετικά με το επόμενο στάδιο της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο οργανισμός εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών για επιτάχυνση της ζήτησης έως το τέλος του έτους.

    Όσον αφορά τον Ιούλιο, όλοι εκτός από τέσσερις εκ των 24 αναλυτών και traders που έλαβαν μέρος στην έρευνα του Bloomberg προέβλεψαν ότι η συμμαχία θα επικυρώσει μια προγραμματισμένη αύξηση ύψους 840.000 βαρελιών ημερησίως.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ