• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πετρέλαιο: Πάνω από τα 64 δολάρια -Εκτιμήσεις της Goldman Sachs για 80 δολ. το βαρέλι

    • Bloomberg
    πετρέλαιο


    Πάνω από τα 64 δολάρια το βαρέλι ενισχύθηκε η τιμή του πετρελαίου, καθώς η αύξηση των ενδείξεων για γρήγορη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την πανδημία υπερκάλυψε την ανησυχία ότι η αναβίωση της ιρανικής πυρηνικής συμφωνίας θα οδηγήσει σε αύξηση των παγκόσμιων προμηθειών.

    Η τιμή του West Texas Intermediate ήταν νωρίτερα 0,8% υψηλότερα, μετά την άνοδο κατά 2,5% που σημείωσε την Παρασκευή. Η εξάπλωση του κορονοϊού στις ΗΠΑ επιβραδύνεται περαιτέρω, με την χώρα να καταγράφει την πρώτη εβδομάδα από τον περασμένο Ιούνιο, με ημερήσια κρούσματα κάτω των 30.000.

    Τα ποσοστά θανάτων συνεχίζουν να υποχωρούν στη Γαλλία και την Ιταλία, εξέλιξη ιδιαίτερα θετική για την κατανάλωση ενέργειας.

    The advance in WTI and Brent has lost momentum since March

    Οι συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων θα συνεχιστούν στη Βιέννη αυτή την εβδομάδα, με στόχο να επιλύσουν τις υπόλοιπες διαφορές τους σχετικά με το πυρηνικό σύμφωνο.

    Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, το Ιράν είναι πιθανό να επεκτείνει μια συμφωνία πυρηνικών επιθεωρήσεων του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα οι διπλωμάτες να κερδίσουν χρόνο για να αναβιώσουν την συμφωνία-ορόσημο που θα οδηγήσει επίσημα στην επιστροφή της χώρας του Περσικού Κόλπου στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου.

    Η τιμή του αργού πετρελαίου σημείωσε ράλι φέτος καθώς οι επενδυτές ποντάρουν στο γεγονός ότι η διάθεση των εμβολίων θα περιορίσει την πανδημία στις οικονομίες-κλειδιά. Ωστόσο, η άνοδος έχασε λίγο από τη δυναμική της, καθώς τον Μάρτιο νέα κύματα κρουσμάτων έπληξαν τις ασιατικές οικονομίες.

    Ταυτόχρονα, οι συνομιλίες του Ιράν βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του χαλαρώνουν τους κοινούς περιορισμούς παραγωγής.

    Τα συμβόλαια Ιουλίου WTI ενισχύονταν κατά 0,8% και διαπραγματεύονταν στα 64,10 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Τα συμβόλαια Ιουλίου του Brent σημείωναν άνοδο κατά 0,8% στα 66,96 δολάρια το βαρέλι στο ICE.

    Η Goldman Sachs δήλωσε ότι η εκτίμηση της για υψηλότερες τιμές «παραμένει ίδια», προβλέποντας ότι το Brent είναι ακόμη έτοιμο να φτάσει τα 80 δολάρια φέτος, ακόμη και αν επανέλθουν τα ιρανικά αποθέματα. Η ανάκαμψη της ζήτησης των ανεπτυγμένων αγορών βοηθά στην αντιστάθμιση της ασθενέστερης κατανάλωσης στη Νότια Ασία και τη Λατινικής Αμερική, ανέφερε στο σημείωμα της τράπεζας.

    Στο μεταξύ, η συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής του ΟΠΕΚ +, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 25 Μαΐου, για την αξιολόγηση της κατάστασης της παγκόσμιας προσφοράς και ζήτησης, μεταφέρθηκε στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών της συμμαχίας θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ