• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    PayPal: Deal 2,7 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της ιαπωνικής Paidy

    • Bloomberg

    Russell Cummer, επικεφαλής Paidy


    H PayPal ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της ιαπωνικής εταιρείας Paidy έναντι 2,7 δισ. δολαρίων, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την δραστηριοποίηση της στην αγορά των buy-now-pay-later προϊόντων.

    Η συμφωνία, που αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο, θα πραγματοποιηθεί κατά κύριο λόγο με μετρητά, ανέφερε η εταιρεία.

    Η Ιαπωνία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για διαδικτυακές αγορές, αλλά είναι επίσης μια από τις λίγες ανεπτυγμένες αγορές όπου το χαρτονόμισμα εξακολουθεί να κυριαρχεί. Σχεδόν τα τρία τέταρτα όλων των αγορών στη χώρα εξακολουθούν να πληρώνονται σε μετρητά, δήλωσε η PayPal.

    Η Paidy, είναι μία εταιρεία buy-now-pay-later, που επιτρέπει στους Ιάπωνες καταναλωτές να αγοράζουν είδη online και να τα εξοφλούν κάθε μήνα στα τοπικά μίνι μάρκετ. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2010, έχει 4,3 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς.

    «Δεν υπάρχει καλύτερο σπίτι για την Paidy για να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να καινοτομεί από το PayPal”, δήλωσε ο Russell Cummer, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Paidy.

    Η PayPal δήλωσε ότι ο Cummer και ο Riku Sugie, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Paidy αντίστοιχα, θα συνεχίσουν να ηγούνται της επιχείρησης. Η Paidy θα διατηρήσει επίσης το εμπορικό της σήμα και θα λειτουργεί στις υφιστάμενες επιχειρήσεις της.

    Υπηρεσίες BNPL

    Οι υπηρεσίες “buy now-pay later” (αγόρασε τώρα και πλήρωσε αργότερα) επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράσουν τις αγορές τους σε μικρότερες πληρωμές χωρίς να χρεώνονται με τόκο. Η χρήση τους αυξάνεται παγκοσμίως εν μέσω της έκρηξης του ηλεκτρονικού εμπορίου που πυροδότησε η πανδημία.

    Το deal με την Paidy πραγματοποιείται λίγο μετά τη συμφωνία της Square Inc. του Jack Dorsey τον περασμένο μήνα, να αγοράσει την αυστραλιανή εταιρεία BNPL Afterpay έναντι 29 δισ. δολαρίων.

    Η σουηδική Klarna Bank συγκέντρωσε τον Ιούλιο κεφάλαια 45,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με την SoftBank να ηγείται του γύρου χρηματοδότησης.

    Η ίδια η PayPal άρχισε να προσφέρει μια υπηρεσία BNPL (“buy now-pay later”) πέρυσι και οι πελάτες από τότε την χρησιμοποίησαν για να πραγματοποιήσουν αγορές 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Στους χρηματοδότες της Paidy περιλαμβάνονται η Soros Capital Management, η Visa και ο ιαπωνικός εμπορικός οίκος Itochu Corp. Η νεοσύστατη επιχείρηση συγκέντρωσε 120 εκατομμύρια δολάρια στον πιο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησής της τον Μάρτιο, με την αποτίμηση της σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης CB Insights να ανέρχεται στα 1,2 δισ. δολάρια.

    Ο Cummer, ένας Καναδός, ίδρυσε την εταιρεία αφού εργάστηκε ως trader πιστώσεων στην Goldman Sachs, στο Τόκιο. H Paidy άρχισε να προσφέρει υπηρεσίες BNPL το 2014.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ