• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πατέλης: Σε συζητήσεις με τρεις τράπεζες από το Λονδίνο για να έρθουν στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Η Ελλάδα σκοπεύει να προσελκύσει τραπεζικές υπηρεσίες με έδρα το Λονδίνο στην μετά Brexit εποχή.

    Όπως είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξης Πατέλης, η Ελλάδα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τρεις τράπεζες από το Σίτι του Λονδίνου για να μετακομίσουν στην χώρα μας.

    Μιλώντας στο «Bloomberg Daybreak: Europe» ο Αλέξης Πατέλης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας από την Moody’ s, τη φορολογική πολιτική και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Η Microsoft αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα και αυτός ήταν ένας λόγος που η Moody’s προχώρησε στην αναβάθμιση, είπε ο ίδιος.

    Όπως επισήμανε η προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων στη χώρα ήταν το προεκλογικό πρόγραμμα βάσει του οποίου εκλέχθηκε η κυβέρνηση. Από 1η Ιανουαρίου η κυβέρνηση προχωρά σε μείωση της φορολογίας με επιπλέον φορολογικά κίνητρα για να έρθουν ξένες επιχειρήσεις και επενδύσεις στην Ελλάδα.

    Σε πρόσφατο άρθρο του Bloomberg που είχε αναδείξει το mononews.gr, αναφερόταν ότι η Ελλάδα, επί του παρόντος, επιβάλλει φόρο 44% για κέρδη άνω των 40.000 ευρώ. Τα νέα κίνητρα θα εφαρμοστούν για μέγιστο διάστημα επτά ετών σε εργαζόμενους που θέλουν να μεταφέρουν τη φορολογική τους έδρα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους ή την επαγγελματική τους ιδιότητα, αν και θα αφορούν μόνο νέες θέσεις που δημιουργούνται στην Ελλάδα το 2021.

    Το δεύτερο lockdown και τα αυστηρά μέτρα που εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας θα οδηγήσει σε ύφεση 10% αλλά δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ οικονομίας και υγείας, είπε στη σημερινή συνέντευξή του ο Αλέξης Πατέλης.

     



    ΣΧΟΛΙΑ