• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Πάρτι στα κρυπτονομίσματα: Παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ το Bitcoin- Θεαματικά κέρδη και για το Ether

    • Bloomberg
    Bitcoin: Πιέσεις και διακυμάνσεις στην περιοχή των 55.000 δολαρίων - Δεν αλλάζει η τάση λένε οι αναλυτές

    Bitcoin


    Το Bitcoin παραμένει κοντά στα επίπεδα ρεκόρ που κατέγραψε μία ημέρα πριν, διασπώντας τα 34.000 δολάρια, ενώ και το Ether, ένα ακόμη ψηφιακό νόμισμα σημειώνει θεαματικά κέρδη, καθώς συνεχίζεται το ράλι των κρυπτονομισμάτων.

    Ειδικότερα, το Ether, σημείωσε άνοδο μέχρι και 22%, φτάνοντας στα 1.163 δολάρια, μετά τα κέρδη κατά 30% που κατέγραψε την Κυριακή. Το Bitcoin διατήρησε τα περισσότερα από τα κέρδη του Σαββατοκύριακου, χάνοντας περίπου 1,6% και διαπραγματεύονταν στα 33.060 δολάρια, νωρίτερα στο Λονδίνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

    «Αυτό που βλέπουμε είναι η τυπική μετακίνηση των αγορών των κρυπτονομισμάτων, από το Bitcoin στα άλλα ψηφιακά νομίσματα -που ονομάζονται Altcoin– με επικεφαλής το Ether», δήλωσε ο Vijay Ayyar, επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Luno στη Σιγκαπούρη. «Αυτή η εναλλαγή συμβαίνει συνήθως όταν το Bitcoin έχει σημειώσει μεγάλο ράλι και οι επενδυτές μετακυλούν τα κέρδη» σε άλλα ψηφιακά νομίσματα, είπε.

    Το Bitcoin έκλεισε στα τέλη του προηγούμενου έτους στο υψηλότερο επίπεδο από το 2017 και διέσπασε τα 20.000 δολάρια για πρώτη φορά στα μέσα Δεκεμβρίου. Οι υποστηρικτές του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο θεωρούν ότι αποτελεί μία εναλλακτική λύση για τον χρυσό, ως αντιστάθμιση έναντι της αδυναμίας του δολαρίου των ΗΠΑ και του κινδύνου πληθωρισμού, επικαλούμενοι παράλληλα το αυξανόμενο ενδιαφέρον που παρατηρείται από τους θεσμικούς επενδυτές για αυτό.

     

    Bitcoin-to-gold ratio touches record high as digital coin quadruples

     

    Οι σκεπτικιστές, από την άλλη πλευρά, βλέπουν την αύξηση του ψηφιακού νομίσματος πάνω από 300% το προηγούμενο έτος ως μια επικίνδυνη φούσκα, που τροφοδοτείται από τους επενδυτές οι οποίοι κυνηγούν την δυναμική των τιμών των κρυπτονομισμάτων.

    «Η κινητήριος δύναμη του ράλι των ψηφιακών νομισμάτων, αν μη τι άλλο, ενισχύεται από τα χαμηλά επιτόκια και την πολιτική αβεβαιότητα”, καθώς και από την προοπτική περισσότερων κυβερνητικών κινήτρων, δήλωσε ο Julian Emanuel, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών και παραγώγων της BTIG LLC. Αλλά η μεταβλητότητα μπορεί να λειτουργήσει τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω », πρόσθεσε.

    Bitcoin: Απίστευτο ράλι – Μέσα σε 24 ώρες κέρδισε 5.300 δολάρια

    Bitcoin: Ποιος είναι ο ιδιώτης που λέγεται οτι έχει 1 εκατ. κρυπτονομίσματα!!!

    Bitcoin: Η μανία της τουλίπας ή κάτι επαναστατικό;

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ