• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Σε εξέλιξη η ανάπτυξη 70 εμβολίων. Αυτά είναι τα τρία επικρατέστερα

    • Bloomberg
    ΚΕΠΑ: Επεκτείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλο το προσωπικό

    Υποχρεωτικός εμβολιασμός για το προσωπικό του ΚΕΠΑ


    Υπάρχουν συνολικά 70 εμβόλια κατά του ιού που αναπτύσσονται παγκοσμίως, ενώ για τρία από αυτά γίνονται ήδη δοκιμές σε ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με τους παραγωγούς φαρμάκων να πραγματοποιούν αγώνα δρόμου προκειμένου να βρουν θεραπεία για τη θανατηφόρα πανδημία.

    Αυτό που έχει προχωρήσει περισσότερο κατά την κλινική διαδικασία είναι ένα πειραματικό εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την, εισηγμένη στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, CanSino Biologics Inc. και από το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας του Πεκίνου, το οποίο βρίσκεται στη φάση 2. Τα άλλα δύο που ήδη δοκιμάζονται σε ανθρώπους είναι θεραπείες που αναπτύσσονται ξεχωριστά από τις αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες  Moderna Inc και Inovio Pharmaceuticals Inc., σύμφωνα με έγγραφο της ΠΟΥ.

    Η πρόοδος σημειώνεται με πρωτοφανή ταχύτητα στην ανάπτυξη εμβολίων, καθώς ο ιός  φαίνεται απίθανο να εξαλειφθεί μόνο με τα περιοριστικά μέτρα. Η βιομηχανία φαρμάκων ελπίζει να συμπιέσει το χρόνο που χρειάζεται για να βγει ένα εμβόλιο στην αγορά – συνήθως περίπου 10 έως 15 χρόνια – μέσα στο επόμενο έτος.

    Οι μεγάλες και οι μικρές εταιρείες του κλάδου κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο, το οποίο θα αποτελέσει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για να περιοριστεί ο ιός. Φαρμακευτικοί κολοσσοί όπως η Pfizer Inc. και η Sanofi έχουν υποψήφια εμβόλια σε προκλινικά στάδια, σύμφωνα με το έγγραφο του ΠΟΥ.

    Η CanSino δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι έλαβε την έγκριση από τις κινεζικές αρχές για να ξεκινήσει ανθρώπινες δοκιμές του εμβολίου της. Επίσης, η Moderna με έδρα τη Μασαχουσέτη – η οποία δεν έχει ξαναβγάλει προϊόν- έλαβε έγκριση από το ρυθμιστικό σώμα για να κινηθεί γρήγορα στις δοκιμές σε ανθρώπους τον Μάρτιο, παρακάμπτοντας τα χρόνια δοκιμών σε ζώα που αποτελούν τον κανόνα στην ανάπτυξη εμβολίων. Η Inovio ξεκίνησε τις δοκιμές σε ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ