• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο «Warren Buffett των ομολόγων» αποχωρεί από τη διαχείριση κεφαλαίων

    • Bloomberg

    Dan Fuss


    Ο Dan Fuss, ο θρυλικός διαχειριστής κεφαλαίων που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο “Warren Buffett των ομολόγων”, σχεδιάζει την αποχώρηση του από τη διαχείριση χαρτοφυλακίου της Loomis Sayles, μετά από περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες στην εταιρεία.

    Ο Fuss, 87 ετών, θα αποχωρήσει από τη θέση του συν-διαχειριστή του εμβληματικού Loomis Sayles Bond Fund με κεφάλαια 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ήταν κάποτε ένα από τα κορυφαία fund στην κατηγορία του. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, με έδρα τη Βοστώνη, δεν θα είναι πλέον διαχειριστής των αμοιβαίων κεφαλαίων της.

    Οι αλλαγές ισχύουν την 1η Μαρτίου. Ο Fuss δεν συνταξιοδοτείται, αλλά θα παραμείνει σύμβουλος της επιχείρησης. Επίσης, θα παραμείνει αντιπρόεδρος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της, δήλωσε η Loomis Sayles.

    «Αυτή είναι η τελευταία φάση του σχεδίου διαδοχής της ομάδας διαχείρισης χαρτοφυλακίου της Loomis Sayles, το οποίο έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια», δήλωσε η εταιρεία.

    Ο Fuss είναι γνωστός τόσο για τη μακροβιότητα του – την επενδυτική του καριέρα για περισσότερες από έξι δεκαετίες – όσο και για την ενδελεχής, θεμελιώδη έρευνα που χρησιμοποιεί για να αξιολογήσει τον πιστωτικό κίνδυνο των ομολόγων που αγοράζει.

    Σε μια καριέρα που ξεκίνησε από τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση και τον υπερπληθωρισμό στη δεκαετία του 1970 και διαρκεί έως την οικονομική ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, ο Fuss είναι γνωστός για τις σωστές εκτιμήσεις του σχετικά με την ανοδική και πτωτική πορεία των αγορών.

    Ένα χρόνο πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers Holdings Inc., προειδοποίησε ότι το χρέος των LBO (μοχλευμένων εξαγορών) ήταν μια φούσκα που επρόκειτο να εκραγεί. Κατάφερε επίσης να πετύχει αποδόσεις περίπου 65% από τα ιρλανδικά κρατικά ομόλογα, τα οποία αγόρασε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα το 2010.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Loomis Sayles, Kevin Charleston, δήλωσε ότι η ηγεσία του Fuss στην εταιρεία υπήρξε ασυναγώνιστη, ιδιαίτερα στον τρόπο που χειρίστηκε τις πιο σκοτεινές μέρες της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

    Αντί να πανικοβληθεί, υπενθύμισε στους traders ότι η κρίση θα μπορούσε να προσφέρει κάποιες επενδυτικές ευκαιρίες για την εταιρεία, ανέφερε.

    «Βρισκόταν στις επάλξεις δίνοντας σε όλους της πεποίθηση και τη σιγουριά ότι ο κόσμος δεν τελείωσε», δήλωσε ο Τσάρλεστον.

    Πρώην αξιωματικός του Ναυτικού, ο Fuss και η ομάδα του είχαν επανειλημμένα ξεπεράσει σε αποδόσεις του ανταγωνιστές τους. Το fund, το οποίο άρχισε να διαχειρίζεται στις αρχές του 1991, έχει σημειώσει ετήσια απόδοση περίπου 8,4% από την έναρξη του. Αυτό συγκρίνεται με περίπου 6% κέρδος του Bloomberg Barclays U.S. Government and Credit Index. Φέτος, το fund του σημείωσε άνοδο 1,4%, και βρέθηκε σε αρκετά χαμηλά επίπεδα στην κατηγορία του, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

    Ρεκόρ επενδύσεων στις start ups τεχνολογίας στην Ευρώπη – Συγκέντρωσαν φέτος κεφάλαια 41 δισ. δολαρίων

    Ρεκόρ αγορών αντικειμένων πολυτελείας στο διαδίκτυο – Τι πουλούν Sotheby’s και Christie’s

    Nokia: Επικεφαλής προγράμματος για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη δικτύου 6G

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ