• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Nokia: Επικεφαλής προγράμματος για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη δικτύου 6G

    • Bloomberg


    Η Nokia Oyj ηγείται μιας ομάδας εταιρειών και πανεπιστημίων που θα προχωρήσουν τη δημιουργία ενός project χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, του Hexa-X, με στόχο την δημιουργία μιας νέας γενιάς τεχνολογίας ασύρματης κινητής τηλεφωνίας, που ήδη ονομάζεται 6G.

    Στην ομάδα περιλαμβάνονται η ομοειδής εταιρεία Ericsson AB, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Orange SA και Telefonica SA, καθώς και οι εταιρείες τεχνολογίας, Intel Corp. και Siemens AG. Συμμετέχουν επίσης το Πανεπιστήμιο του Oulu και το Πανεπιστήμιο της Πίζας, σύμφωνα με τη λίστα μελών.

    Ενώ η ανάπτυξη του δικτύου 5G βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα, με 100 ασύρματους παρόχους παγκοσμίως να προσφέρουν την υπηρεσία σε περιορισμένες περιοχές, η προετοιμασία για την ανάπτυξη του 6G ξεκινά σε αρκετές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Εκτός από το Hexa-X υπό την ηγεσία της Nokia στην Ευρώπη, υπάρχουν οι Next G Alliance και O-RAN Alliance στις ΗΠΑ. Η κινεζική κυβέρνηση χρηματοδοτεί επίσης μια ομάδα ανάπτυξης 6G.

    Η τεχνολογία 6G αναμένεται να χρησιμοποιεί ραδιοκύματα υψηλής ταχύτητας terahertz και να παρέχει προηγμένη συνδεσιμότητα, η οποία θα μπορούσε ακόμη και να συνδεθεί με την τεχνολογία στο ανθρώπινο σώμα και στον εγκέφαλο – καθώς και σε ολογραφική απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο – ξεκινώντας από το 2030.

    Η Devaki Chandramouli της Nokia είναι μία από τους μηχανικούς που ηγούνται του ομίλου Hexa-X. Όπως επισημαίνει, αρχικά θα τεθούν τρεις στόχοι.

    «Ο κύριος στόχος θα είναι να αναπτυχθεί το όραμα, ο οδικός χάρτης και το χρονοδιάγραμμα», είπε. «Στη συνέχεια, θα καθορίσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για την κατεύθυνση της τεχνολογίας. Και το τρίτο σημείο θα είναι να διευκολύνουμε την αλληλεπίδραση με τις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της έρευνας”.

    Cisco: Εξαγοράζει την IMImobile έναντι 750 εκατ. δολαρίων

    Airbnb: Αυξάνει τις τιμές της δημόσιας προσφοράς, με στόχο να φτάσει σε αποτίμηση τα 42 δισ. δολάρια

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ