• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ο Elon Musk “ξεκλείδωσε” το bonus των 2,1 δισ. δολαρίων, καθώς η αξία της Tesla έχει εκτιναχθεί

    • Bloomberg
    Elon Musk, CEO της Tesla

    Elon Musk, CEO της Tesla


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Inc., Elon Musk, μόλις έλαβε και δεύτερο μέρος του τεράστιου πακέτου επιβράβευσης που δικαιούται βάση ειδικής συμφωνίας που έχει κάνει με την εταιρεία.

    Η μέση τελική χρηματιστηριακή αξία της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων για έξι μήνες αυξήθηκε πάνω από τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Bloomberg, παρά την πτώση στην τιμή της μετοχής της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι ο Musk είναι πλέον σε θέση να ασκήσει επιπλέον 1,69 εκατομμύρια option μετοχών, αν και πρέπει να περιμένει τουλάχιστον πέντε χρόνια για να μπορέσει να τις πουλήσει.

    Τα options έχουν τιμή 350,02 δολαρίων, που σημαίνει ότι θα είχε κέρδος 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων εάν μπορούσε να πουλήσει αμέσως τις μετοχές.

    Ο Musk ξεκλείδωσε την πρώτη δόση του πακέτου επιβράβευσης τον Μάιο, όταν η μέση εξαμηνιαία χρηματιστηριακή αξία της Tesla ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υπερδιπλασιαστεί από τότε και έχει τώρα αξία μεγαλύτερη από τη συνολική αξία των αυτοκινητοβιομηχανιών Toyota Motor Corp., Volkswagen AG και Hyundai Motor Co.

    Το πακέτο αποζημίωσης του Musk – η μεγαλύτερη εταιρική συμφωνία αμοιβής που έχει συναφθεί ποτέ μεταξύ CEO και διοικητικού συμβουλίου – περιλαμβάνει 20,3 εκατομμύρια options, χωρισμένα σε 12 δόσεις, που θα μπορούσαν να αποφέρουν στον ιδρυτή περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια εάν επιτευχθούν όλοι οι στόχοι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Tesla.

    Την Τρίτη οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν κατά 4,5% στην αγορά της Νέας Υόρκης στα 1.568,36 δολάρια, ενώ από τις αρχές του έτους έχουν καταγράψει κέρδη 275%.

    Για να ξεκλειδώσει η τρίτη δόση για τον Musk, η Tesla πρέπει να επιτύχει μια εξαμηνιαία μέση κεφαλαιοποίηση ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων και είτε να εμφανίσει έσοδα 35 δισ. δολαρίων είτε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων 3 δισ. δολ., για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα.

    Ο Musk, 49 ετών, είναι ο ένατος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 71,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

     



    ΣΧΟΛΙΑ