• Cryptocurrencies

    Ρέι Ντάλιο: Aν το bitcoin επιτύχει πραγματικά, οι ρυθμιστικές αρχές θα το «σκοτώσουν»

    • NewsRoom
    Aν το bitcoin είναι πραγματικά επιτυχές, οι ρυθμιστικές αρχές θα το «σκοτώσουν»

    Ray Dalio


    Ο Ρέι Ντάλιο, ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, του Bridgewater Associates, πιστεύει ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα αναλάμβαναν τελικά τον έλεγχο του bitcoin εάν το κρυπτονόμισμα άρχιζε κάποια στιγμή να χρησιμοποιείται ευρέως.

    «Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας, αν είναι πραγματικά επιτυχημένο, θα το σκοτώσουν και θα προσπαθήσουν να το σκοτώσουν. Και νομίζω ότι έχουν τρόπους να το σκοτώσουν», δήλωσε ο Ντάλιο στον Άντριου Ρος Σόρκιν στο «Squawk Box» του CNBC στο συνέδριο SALT στη Νέα Υόρκη.

    Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές παρακολουθούν πλέον στενότερα τον ασταθή χώρο των κρυπτονομισμάτων καθώς οι άγριες διακυμάνσεις τους στις κερδοσκοπικές αγορές συνέχισαν να τραβούν την προσοχή.

    Ο πρόεδρος της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της SEC, Gary Gensler, δήλωσε ότι η κορυφαία ρυθμιστική αρχή της Wall Street εργάζεται υπερωρίες για να δημιουργήσει μια σειρά κανόνων για την προστασία των επενδυτών μέσω της καλύτερης ρύθμισης των χιλιάδων νέων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και νομισμάτων.

    Παρά τις σοβαρές περιόδους αστάθειας, το bitcoin θεωρείται αρκετά επιτυχημένο.

    Το κρυπτονόμισμα έχει τετραπλασιάσει την αξία του τους τελευταίους 12 μήνες και πλέον κινείται περίπου στα 47.500 δολάρια.

    Ξεπέρασε τα 60.000 δολάρια

    «Το Ελ Σαλβαδόρ το υιοθέτησε ως νόμισμα, ενώ Ινδία και Κίνα το ξεφορτώνονται. Και έχετε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μιλούν για τον τρόπο ρύθμισης και ελέγχου του», είπε ο Ντάλιο.

    Τον Ιούνιο, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα.

    Εν τω μεταξύ, η Ινδία αναμένεται να προτείνει νόμο που θα απαγορεύει τα κρυπτονομίσματα και θα τιμωρεί miners και traders. Κάτι αντίστοιχο πράττει και η Κίνα.

    Σύμφωνα με τον Ντάλιο το bitcoin δεν έχει εγγενή αξία, πράγμα που σημαίνει ότι στερείται θεμελιώδους και αντικειμενικής αξίας.

    Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είπε ότι το bitcoin προσφέρει μια καλή εναλλακτική λύση.

    «Νομίζω ότι αξίζει να εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές για τα μετρητά και τα άλλα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία. Το Bitcoin είναι μια δυνατότητα. Έχω ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε bitcoin», δήλωσε ο Ντάλιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Μικτά πρόσημα εν μέσω ανησυχίας για την ανάκαμψη – Συνεχίζει τη βουτιά το Bitcoin

    Steve Cohen: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που υπέκυψε στην μανία των crypto επειδή τον έπεισε ο γιος του



    ΣΧΟΛΙΑ