• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ένας δισεκατομμυριούχος στο διοικητικό συμβούλιο της Netflix

    • Bloomberg


    Η Netflix Inc. ανακοίνωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος από τη Ζιμπάμπουε Strive Masiyiwa αποτελεί πλέον μέλος του διοικητικού της συμβουλίου, κίνηση που αποτυπώνει τις προθέσεις της να στραφεί σε νέες αγορές για την μελλοντική της ανάπτυξη.

    Ο Masiyiwa είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Econet Global, μιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών που δραστηριοποιείται σε όλη την Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική. Η Econet προσφέρει υπηρεσίες τηλεφωνίας, ευρυζωνικές και δορυφορικές υπηρεσίες, ενώ είναι επίσης σημαντικός πάροχος πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

    Ο δισεκατομμυριούχος εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την εταιρεία με τις επαφές και την εμπειρία του, ως ο πρώτος Αφρικανός – και τρίτο υψηλόβαθμο στέλεχος του χώρου των μέσων μαζικής ενημέρωσης – που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της Netflix τα τελευταία χρόνια. Ο γίγαντας του streaming έχει ήδη δύο στελέχη από την Ευρώπη, που είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή του τα τελευταία χρόνια.

    Η Netflix διαθέτει πλέον περισσότερους από 190 εκατομμύρια συνδρομητές και στοχεύει να αναπτυχθεί σε περιοχές εκτός των ΗΠΑ και της Ευρώπης. Η Ασία αντιπροσωπεύει ήδη τους περισσότερους νέους συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο.

    Προς το παρόν, η Αφρική είναι μια μικρή αγορά για πρόγραμμα συνεχούς ροής επί πληρωμή. Σε μια ήπειρο με περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο άτομα, η Netflix έχει μόλις δύο εκατομμύρια πελάτες, σύμφωνα με την Digital TV Research. Ωστόσο, η εταιρεία έχει από καιρό τονίσει ότι η προσπάθεια να αυξήσει τους πελάτες στην Ασία και την Αφρική θα είναι χρονοβόρα. Για το σκοπό αυτό, η πλατφόρμα άρχισε να προσφέρει φθηνότερα προγράμματα μόνο για κινητά και διαθέτει μια σειρά από πρωτότυπες σειρές και ταινίες.

    Ο Masiyiwa είναι ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Αφρικής. Νωρίτερα φέτος, πλήρωσε 10 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και παρείχε επιπλέον βοήθεια σε περισσότερους από 1.700 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στην λίστα των 50 πιο σημαντικών ανθρώπων του Bloomberg, για το 2020.

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Strive στο διοικητικό συμβούλιο της Netflix», δήλωσε ο πρόεδρος και συν-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Reed Hastings. «Το επιχειρηματικό του πνεύμα και το όραμά του στην οικοδόμηση εταιρειών σε ολόκληρη την Αφρική και πέρα από αυτή, θα προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία στο διοικητικό μας συμβούλιο καθώς εργαζόμαστε για τη βελτίωση και την εξυπηρέτηση περισσότερων μελών σε όλο τον κόσμο».

    Παράλληλα, ο Masiyiwa διασφαλίζει ότι η Netflix θα έχει τουλάχιστον ένα μέλος στη διοίκηση που είναι μαύρος. Η Susan Rice, η οποία έγινε το πρώτο μαύρο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Netflix το 2018, αποχωρεί για να συμμετέχει στην ομάδα διακυβέρνησης του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

    «The Queen’s Gambit»: Το φαινόμενο της εποχής κι ένα παιχνίδι που κρατά αιώνες

    To Netflix διπλασίασε στο 1 δισ. δολάρια τις επενδύσεις του στην Βρετανία το 2020

    Netflix: Tα χαμηλότερα κέρδη από νέους συνδρομητές σε μία τετραετία

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ