• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Νέο super deal για τη Hertz: Θα διαθέσει 50.000 ηλεκτρικά οχήματα Tesla στην Uber

    • Bloomberg
    Hertz: Η έξοδος από τη χρεοκοπία, οι επενδυτές της Reddit και τα τεράστια κέρδη

    Paul Stone, CEO Hertz


    Οι οδηγοί της Uber στις ΗΠΑ θα μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες με ηλεκτρικά οχήματα της Tesla, που θα ενοικιάζει η εταιρεία από την Hertz Global Holdings, από την 1η Νοεμβρίου.

    Μετά από την παραγγελία ρεκόρ των 100.000 Tesla που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες, η Hertz, σύμφωνα με το bloomberg, θα προμηθεύσει με έως και 50.000 ηλεκτρικά οχήματα τους οδηγούς του κολοσσού μεταφοράς ατόμων και αγαθών με μίσθωση, μέχρι το 2023. Την συνεργασία έκανε γνωστή η Uber Technologies, με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της την Τετάρτη, η οποία δεν είναι πλέον προσβάσιμη.

    Μέχρι τώρα, οι οδηγοί της Uber έπρεπε να παρέχουν και να συντηρούν τα δικά τους ηλεκτρικά οχήματα.

    Τα αυτοκίνητα θα είναι αρχικά διαθέσιμα μέσω του προγράμματος ενοικίασης της Hertz στο Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Ντιέγκο και την Ουάσιγκτον, και στη συνέχεια θα διατίθενται σε εθνικό επίπεδο, είπε η Uber, προσθέτοντας ότι σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη επέκταση των ηλεκτρικών οχημάτων μέσω πλατφόρμας στη Βόρεια Αμερική. Εκπρόσωπος της Hertz στη Γερμανία δεν σχολίασε το θέμα.

    Η Hertz ταράζει τα νερά στην αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων μόλις τέσσερις μήνες μετά την έξοδο της από το καθεστώς χρεοκοπίας, καθώς επεκτείνεται δυναμικά στα ηλεκτρικά οχήματα και την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας.

    Η παραγγελία στην Tesla ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την απόκτηση 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οδήγησε τη χρηματιστηριακή αξία της αυτοκινητοβιομηχανίας πάνω από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

    Με βάση τη συμφωνία με την Uber, οι ενοικιάσεις των Tesla θα ξεκινούν από 334 δολάρια την εβδομάδα και θα υποχωρούν στα 299 δολάρια ή χαμηλότερα καθώς ξεκινά το πρόγραμμα, δήλωσε η Uber. Αρχικά, οι οδηγοί πρέπει να έχουν βαθμολογία 4,7 αστέρια ή περισσότερο και να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον 150 ταξίδια για να επιλεγούν.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ