• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Πώς κέρδισε 36 δισ. σε μία ημέρα – Ένα τρισ. δολάρια η αξία της Tesla

    • Bloomberg
    Elon Musk: Πώς κέρδισε 36 δισ. δολάρια σε μία ημέρα - Ένα τρισ. δολάρια η αξία της Tesla

    Έλον Μασκ


    Η προσωπική περιουσία του Elon Musk εκτινάχθηκε κατά 36,2 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα, μετά από την είδηση ότι η Hertz Global Holdings παρήγγειλε 100.000 οχήματα Tesla.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο ημερήσιο κέρδος στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index, ξεπερνώντας την ημερήσια αύξηση της περιουσίας του Κινέζου μεγιστάνα Zhong Shanshan κατά 32 δισ. δολάρια πέρυσι, όταν η εταιρεία εμφιαλωμένου νερού του, Nongfu Spring, εισήχθη στο χρηματιστήριο.

    Η καθαρή περιουσία του Musk ανέρχεται πλέον στα 288,6 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τη χρηματιστηριακή αξία της Exxon Mobil ή της Nike.

    Η μετοχή της Tesla σημείωσε άνοδο 13% μετά την είδηση για την παραγγελία της Hertz, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στο 1 τρισ. δολάρια.

    Περίπου τα δύο τρίτα της καθαρής αξίας της περιουσίας του Musk συνδέονται άμεσα με μετοχές και δικαιώματα προαίρεσης της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, της οποίας είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος.

    Μεγάλο προβάδισμα

    Ο Musk αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο προβάδισμα από τους υπόλοιπους μεγαδισεκατομμυριούχους όσον αφορά το μέγεθος της περιουσίας του. Ο Jeff Bezos της Amazon.com κατατάσσεται δεύτερος με περιουσία 192,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg.

     

    Musk Pulls Ahead

     

    Σημειώνεται ότι η περιουσία του Elon Musk στηρίζεται σε μετοχές, οι οποίες του έδωσαν τη δυνατότητα να κερδίσει δισεκατομμύρια δολάρια στα χαρτιά και να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, παρά το γεγονός ότι έχει λίγα ρευστά περιουσιακά στοιχεία.

    Δεν λαμβάνει μισθό από την Tesla και μέρος του ποσοστού του σε αυτήν είναι δεσμευμένο ως εγγύηση για προσωπικά δάνεια. Πέρυσι ανακοίνωσε στο Twitter ότι σχεδίαζε να πουλήσει τα σπίτια του και «σχεδόν όλα» τα φυσικά υπάρχοντά του.

    Ακόμη και πριν από τη συμφωνία με τη Hertz, η μετοχή της Tesla κατέγραφε άνοδο τις τελευταίες εβδομάδες. Η τιμή της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκε κατά 45% φέτος, καταγράφοντας υπερδιπλάσια κέρδη σε σχέση με τον δείκτη S&P 500, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να επιβραβεύουν τις πράσινες τεχνολογίες.

    Tesla became the fifth member of the elite club

    H Hertz θα ξοδέψει 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια για τα αυτοκίνητα Τesla, περίπου 42.000 δολάρια ανά αυτοκίνητο, ανέφερε το Bloomberg News. Η ανακοίνωση ώθησε τη μετοχή της εταιρείας και πρόσθεσε σχεδόν 118 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της.

    Η Tesla είναι πλέον η πέμπτη εισηγμένη εταιρεία των ΗΠΑ που εντάσσεται στο κλαμπ των εταιρειών με αξία 1 τρισ. δολάρια.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ