• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Νέο ρεκόρ για το Bitcoin λίγο πριν την εκπνοή του 2020

    • Bloomberg
    Bitcoin: Πιέσεις και διακυμάνσεις στην περιοχή των 55.000 δολαρίων - Δεν αλλάζει η τάση λένε οι αναλυτές

    Bitcoin


    Έτος ορόσημο θα είναι, όπως όλα δείχνουν, το 2020 για το Bitcoin. Tο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε νέο ρεκόρ λίγο πριν την εκπνοή της χρονιάς.

    Το ψηφιακό νόμισμα εκτινάχθηκσε σήμερα πάνω τα τα 28.000 δολάρια, αυξάνοντας περαιτέρω τα κέρδη κατά 47% που έχει καταγράψει από τις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βloomberg. Συγκεκριμένα, ενισχύθηκε κατά 6,2%, φτάνοντας μέχρι τα 28.572,10 δολάρια κατά τη διαπραγμάτευση του στην Ασία και βρίσκεται πολύ κοντά στο να καταγράψει τα μεγαλύτερα μηναία κέρδη από τον Μάϊο του 2019.

    Largest crypto on track for strongest month since May 2019

    Το Bitcoin έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί σε αξία φέτος εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας, ενώ ο δείκτης Crypto Galaxy Bloomberg που παρακολουθεί τα μεγαλύτερα ψηφιακά νομίσματα σημειώνει άνοδο περίπου 270% καθώς τα ανταγωνιστικά νομίσματα όπως το Ether έχουν επίσης σημειώσει ανοδικό ράλι.

    Με αφορμή την τελευταία αύξηση των τιμών συνεχίζουν να διίστανται οι απόψεις μεταξύ εκείνων που βλέπουν τα κρυπτονομίσματα ως εργαλείο αντιστάθμισης έναντι της αδυναμίας του δολαρίου και του κινδύνου του πληθωρισμού, και αυτών που αμφισβητούν την αξία του Bitcoin, δεδομένης της κερδοσκοπικής φύσης του και των έντονα ανοδικών και πτωτικών κινήσεων του.

    «Ενώ μια αυξανόμενη θεσμική παρουσία έχει συνοδέψει την πρόσφατη άνοδο, μπορεί να δούμε και αύξηση του ενδιαφέροντος για το Bitcoin από τη λιανική ως μία μορφή ψηφιακού “χρυσού”», δήλωσε ο Paolo Ardoino, επικεφαλής τεχνολογίας στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Bitfinex.

    Οι ανησυχίες για τις ρυθμιστικές παρεμβάσεις παραμένουν για τους οπαδούς των κρυπτονομισμάτων. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέτος κατηγόρησε την Ripple Labs και τα ανώτατα στελέχη της για παραπλάνηση επενδυτών αναφορικά με το token XRP. Ενώ η Ripple σκοπεύει να καταρρίψει την κατηγορία στα δικαστήρια, η εξέλιξη αυτή υπογραμμίζει την τάση για αυστηρότερη εποπτεία των ψηφιακών νομισμάτων.

    To XRP σημείωσε βουτιά σχεδόν κατά 70% αυτόν τον μήνα και αντιμετωπίζει περαιτέρω πίεση, με το Coinbase να αποτελεί ένα ακόμη χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων που ανακοινώνει τα σχέδια του για αναστολή των συναλλαγών στο συγκεκριμένο νόμισμα.

    Θες BITCOIN, που βούλιαξε από τα 19.000 στα 3.300 δολάρια, ή μετοχές;

    Facebook: Το κρυπτονόμισμα Diem (πρώην Libra) θα κυκλοφορήσει το 2021, λέει κορυφαίο στέλεχος

    Elon Musk: To ενδιαφέρον του δισεκατομμυριούχου για το bitcoin – Η ερώτηση μέσω twitter

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ