• Cryptocurrencies

    Facebook: Το κρυπτονόμισμα Diem (πρώην Libra) θα κυκλοφορήσει το 2021, λέει κορυφαίο στέλεχος

    • NewsRoom

    David Marcus, Facebook


    Στο Facebook θα πρέπει να δοθεί το «τεκμήριο της αθωότητας» από τις ρυθμιστικές αρχές σε ό,τι φορά το φιλόδοξο στόχο του να δημιουργήσει το δικό του κρυπτονόμισμα, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας.

    Ο David Marcus, επικεφαλής του Facebook Financial, επίσης γνωστός ως F2, δήλωσε ότι ελπίζει τόσο το κρυπτονόμισμα που θα ονομάζεται Diem όσο και το ψηφιακό πορτοφόλι Novi της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης να κυκλοφορήσει μέσα το επόμενο έτος.

    «Ελπίζω να μπορέσουμε να εγκαινιάσουμε Novi και Diem και τις μεγάλες αλλαγές του 2021, εν αναμονή των κανονιστικών εγκρίσεων όπου πρέπει να λάβουμε», δήλωσε ο Marcus στο Φεστιβάλ FinTech της Σιγκαπούρης.

    Υποστήριξε ότι το Facebook θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει το κρυπτονόμισμα με «κλειστό τρόπο», καθιστώντας το διαθέσιμο μόνο στους χρήστες του WhatsApp και του Messenger, δύο εφαρμογών που κατέχει η εταιρεία. Αντίθετα, το κοινωνικό δίκτυο μπήκε σε μια κοινοπραξία με άλλες εταιρείες.

    Το σχέδιο για το κρυπτονόμισμα του Facebook έφερε τα πάνω κάτω από πέρυσι που ανακοινώθηκε, αντιμετωπίζοντας τεράστια κριτική από τις ρυθμιστικές αρχές.

    Το κρυπτονόμισμα αρχικά ονομάστηκε Libra και θα διαχειριζόταν από μια μη κερδοσκοπική κοινοπραξία που αποτελείται από διάφορες εταιρείες, την Libra Association. Το Facebook είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει ένα ψηφιακό πορτοφόλι που ονομάζεται Calibra, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα.

    Το Libra θα έπρεπε αρχικά να υποστηρίζεται από ένα καλάθι νομισμάτων. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές εξέφρασαν ανησυχίες από τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει το Libra στην οικονομική σταθερότητα σε ζητήματα σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

    Τον Απρίλιο, η Libra Association χαμήλωσε τις προσδοκίες και είπε ότι θα προσφέρει σταθερά νομίσματα που υποστηρίζονται από ένα εθνικό νόμισμα. Την περασμένη εβδομάδα, η Libra Association άλλαξε το όνομά της σε Diem Association. Νωρίτερα φέτος, το Facebook άλλαξε το όνομα του ψηφιακού πορτοφολιού από Calibra σε Novi.

    Τον περασμένο μήνα, οι Financial Times ανέφεραν ότι το κρυπτονόμισμα Diem θα ξεκινούσε ήδη από τον Ιανουάριο του 2021. Η Diem Association περιμένει επί του παρόντος έγκριση από την Ελβετική Εποπτική Αρχή Χρηματοοικονομικής Αγοράς καθώς ο οργανισμός εδρεύει στην Ελβετία.

    Αν και το Diem περιγράφεται ως κρυπτονόμισμα,  δεν είναι σαν το bitcoin που είναι ίσως το πιο γνωστό ψηφιακό νόμισμα, σύμφωνα με το CNBC. Έχει έναν κεντρικό οργανισμό πίσω από αυτό, κάτι που δεν έχει το bitcoin και υποστηρίζεται από ένα εθνικό νόμισμα.

    Η ώθηση για την δημιουργία των Diem και Novi έρχεται σε μια στιγμή που οι κεντρικές τράπεζες εξερευνούν επίσης τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα. Η Κίνα έχει ήδη ξεκινήσει κάποιες πραγματικές δοκιμές ψηφιακού γιουάν.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ