• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Νεαρός χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει πάρει τον έλεγχο 25 αυτοκινήτων Tesla σε όλο τον κόσμο

    • Bloomberg
    Tesla car


    Μια απίστευτη έκπληξη μπορεί να περιμένει τους ιδιοκτήτες περισσότερων από 25 αυτοκινήτων Tesla σε 13 χώρες.

    Νεαρός χάκερ στη Γερμανία υποστηρίζει ότι έχει καταφέρει να ελέγχει εξ αποστάσεως τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, καθώς ανακάλυψε σφάλμα στο λογισμικό των συστημάτων του κολοσσού των ηλεκτρικών οχημάτων.

    Ο 19χρονος David Colombo, που αυτοχαρακτηρίζεται ειδικός στην πληροφορική, ανακοίνωσε με tweet του την Τρίτη ότι ένα σφάλμα στο λογισμικό των αυτοκινήτων τού επιτρέπει να ξεκλειδώνει πόρτες και παράθυρα, να ανάβει τα αυτοκίνητα χωρίς κλειδί και να απενεργοποιεί τα συστήματα ασφαλείας τους.

    Ο Colombo ισχυρίστηκε επίσης ότι μπορεί να δει αν ο οδηγός βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο, να θέτει σε λειτουργία τα ηχοσυστήματα των οχημάτων και να αναβοσβήνει τους προβολείς.

    Ο νεαρός δεν έδωσε ακριβή στοιχεία για την ευπάθεια που εντόπισε στο λογισμικό, αλλά ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν ήταν στο λογισμικό ή την υποδομή της εταιρείας, προσθέτοντας ότι οι ιδιοκτήτες Tesla που επηρεάζονται παγκοσμίως είναι λίγοι.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο, η Tesla διαθέτει πλατφόρμα γνωστοποίησης τέτοιων προβλημάτων όπου όσοι ασχολούνται με θέματα ασφάλειας μπορούν να καταχωρίσουν το όχημά τους για έλεγχο, τον οποίο η Tesla μπορεί να προεγκρίνει. Η εταιρεία πληρώνει δε έως και 15.000 δολάρια για τον εντοπισμό ευπαθειών.

    Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια, με νέο tweet του, ο Colombo ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα ασφάλειας της Tesla, η οποία ερευνά το θέμα και θα τον ενημερώσει σχετικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Tesla: Πού εντοπίζεται η ευπάθεια που εκμεταλλεύτηκε ο 19χρονος χάκερ για να πάρει τον έλεγχο τουλάχιστον 25 οχημάτων

    Tesla: Ο αγώνας δρόμου για την εξασφάλιση υλικών για μπαταρίες και το deal στο νικέλιο



    ΣΧΟΛΙΑ