• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Tesla: Πού εντοπίζεται η ευπάθεια που εκμεταλλεύτηκε ο 19χρονος χάκερ για να πάρει τον έλεγχο τουλάχιστον 25 οχημάτων

    • Bloomberg
    Tesla αυτοκίνητο


    Σφάλμα των ιδιοκτητών (και κάποιου τρίτου μέρους) και όχι των συστημάτων της ίδιας της Tesla είναι η ευπάθεια που εντόπισε στο λογισμικό κάποιων αυτοκινήτων 19χρονος χάκερ, ο οποίος υποστηρίζει ότι κατάφερε να ελέγχει από μακριά πάνω από 25 αυτοκίνητα της εταιρείας.

    «Είναι πρωτίστως σφάλμα των ιδιοκτητών (& ενός τρίτου μέρους)», απάντησε στις ερωτήσεις του Bloomberg News ο  19χρονος David Colombo. «Θα το περιγράψω με περισσότερες λεπτομέρειες στην ανάλυσή μου. Αλλά χαίρομαι που βλέπω την Tesla να ασχολείται ενεργά με το θέμα», πρόσθετε.

    Ο νεαρός χάκερ υποστηρίζει ότι έχει καταφέρει να ελέγχει εξ αποστάσεως τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, καθώς ανακάλυψε σφάλμα στο λογισμικό των συστημάτων του κολοσσού των ηλεκτρικών οχημάτων.

    Ο Colombo, που αυτοχαρακτηρίζεται ειδικός στην πληροφορική, ανακοίνωσε με tweet του την Τρίτη ότι ένα σφάλμα στο λογισμικό των αυτοκινήτων τού επιτρέπει να ξεκλειδώνει πόρτες και παράθυρα, να ανάβει τα αυτοκίνητα χωρίς κλειδί και να απενεργοποιεί τα συστήματα ασφαλείας τους.

    Ισχυρίστηκε επίσης ότι μπορεί να δει αν ο οδηγός βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο, να θέτει σε λειτουργία τα ηχοσυστήματα των οχημάτων και να αναβοσβήνει τους προβολείς.

    Σημειώνεται δε ότι το «νήμα» του στο Twitter είχε ιδιαίτερη απήχηση, με περισσότερα από 800 retweets και πάνω από 6.000 «likes».

    «Δεν φταίει η Tesla»

    Ο νεαρός δεν έδωσε αμέσως ακριβή στοιχεία για την ευπάθεια που εντόπισε στο λογισμικό, αλλά ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν βρισκόταν στο λογισμικό ή την υποδομή της εταιρείας, προσθέτοντας ότι οι ιδιοκτήτες Tesla που επηρεάζονται παγκοσμίως είναι λίγοι.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο, η Tesla διαθέτει πλατφόρμα γνωστοποίησης τέτοιων προβλημάτων όπου όσοι ασχολούνται με θέματα ασφάλειας μπορούν να καταχωρίσουν το όχημά τους για έλεγχο, τον οποίο η Tesla μπορεί να προεγκρίνει. Η εταιρεία πληρώνει δε έως και 15.000 δολάρια για τον εντοπισμό ευπαθειών.

    Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια, με νέο tweet του, ο Colombo ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την ομάδα ασφάλειας της Tesla, η οποία ερευνά το θέμα και θα τον ενημερώσει σχετικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Νεαρός χάκερ ισχυρίζεται ότι έχει πάρει τον έλεγχο 25 αυτοκινήτων Tesla σε όλο τον κόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ