• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μπερνάρ Αρνό: Ο Γάλλος «Τιτάνας» που «έσβησε» τον Μπάφετ

    • Bloomberg

    Bernard Arnault, CEO και ιδρυτής της LVMH


    Ο «τιτάνας» των πολυτελών ειδών Μπερνάρ Αρνό (Bernard Arnault) ξεπέρασε τον πρόεδρο της Berkshire Hathaway Inc., Warren Buffett, για να γίνει ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

    Ο Γάλλος, ο οποίος έχει προσθέσει 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του μέχρι στιγμής φέτος, «αξίζει» πλέον 83,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνοντας πίσω τον Buffett κατά περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, για να μπει στην πρώτη τριάδα για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η κατάταξη πλούτου του Bloomberg το 2012. Ο Arnault, πρόεδρος της μητρικής της Louis Vuitton, LVMH, είναι επίσης ο μόνος Ευρωπαίος πέρα από τον Ισπανό ιδιοκτήτη της Zara, Amancio Ortega, που έχει φτάσει στην τρίτη θέση της λίστας.

    Bernard Arnault, Πρόεδρος LVMH

    Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της Arnault συνδέεται με τις μετοχές της Christian Dior και της LVMH, οι οποίες έχουν κάνει αμφότερες άλμα 20% χάρη στο ρεκόρ πωλήσεών τους, αντισταθμίζοντας την επιβράδυνση στην Κίνα.

    Τα κέρδη του Arnault το 2018 ανταγωνίζονται αυτά του ιδρυτή της Amazon.com, Jeff Bezos, του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, ο οποίος έχει προσθέσει 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 140,1 δισεκατομμύρια δολάρια στο δείκτη του Bloomberg. Μόνο ο Mark Zuckerberg είχε καλύτερο ξεκίνημα στη χρονιά, με την περιουσία του συνιδρυτή της Facebook Inc. να ανεβαίνει κατά 15,3 δισ. δολάρια.

    Bernard Arnault
    Bernard Arnault
    Rihanna, Bernard Arnault, Helene Arnault

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Kylie Jenner: Αυτή είναι η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Ελεύθερος με εγγύηση 9 εκατ. δολαρίων ο Κάρλος Γκοσν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Οι 10 μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία



    ΣΧΟΛΙΑ