• Business

    Ελεύθερος με εγγύηση 9 εκατ. δολαρίων ο Κάρλος Γκοσν

    • NewsRoom
    Renault

    Carlos Ghosn/CEO Renault


    Ελεύθερος αφέθηκε το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος) ο Κάρλος Γκοσν, πρώην πρόεδρος και CEO τόσο της Nissan όσο και της Renault, μετά την καταβολή εγγύησης 9 εκατ. δολαρίων και 108 ημέρες κράτησης σε σωφρονιστικό κατάστημα του Τόκιο.

    Η απόφαση του εφετείου για την απελευθέρωσή του με εγγύηση ήρθε μετά από δύο απορριπτικές αποφάσεις και αποτελεί απόρροια της εργασίας της νέας ομάδας νομικών συμβούλων του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα του χώρου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

    Η δίκη του αναμένεται το νωρίτερο μετά από έξι μήνες.

    Ο Κάρλος Γκοσν κατηγορείται ότι διοχέτευσε τουλάχιστον 14,7 εκατ. δολάρια της Nissan στην επιχείρηση Σαουδάραβα φίλου του, ο οποίος τον είχε βοηθήσει σε προσωπική του υπόθεση.

    Οι όροι της αποφυλάκισης με εγγύηση για τον Κάρλος Γκοσν περιλαμβάνουν την έγκριση από πλευράς των αρχών της οικίας στην οποία θα διαμένει στο Τόκιο, την απαγόρευση να εγκαταλείψει το ιαπωνικό έδαφος, καθώς και κάθε επικοινωνίας με πρόσωπα εκτός της χώρας μέσω κινητού τηλεφώνου ή υπολογιστή και, τέλος, την παρακολούθηση των κινήσεών του από κάμερα παρακολούθησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξαφνική παραίτηση του συνηγόρου του πρώην προέδρου της Nissan, Κάρλος Γκοσν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μετά τη Nissan αποπέμπεται και από τη Mitsubishi o Γκοσν

     



    ΣΧΟΛΙΑ