• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Στο -2% έκλεισε η Tesla μετά την αποκάλυψη της μεγάλης θέσης short του Michael Burry

    • NewsRoom
    Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Με ήπιες απώλειες ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης των αξιωματούχων της FED προκειμένου να αναλύσουν τις απόψεις τους αναφορικά με την ραγδαία άνοδο του πληθωρισμού.

    Οι μετοχές των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών έκλεισαν με μικτά πρόσημα με την μετοχή της Facebook να υποχωρεί κατά 0,15%, της Apple να κλείνει στο -0,93%, της Netfix να σημειώνει πτώση 0,9% και της  Microsoft στο -1,20%,  ενώ αντίθετα η μετοχή της Alphabet έκλεισε στο +0,46% και αυτή της Amazon στο +1,47%.

    Η μετοχή της Tesla έκλεισε με απώλειες 2,19% επηρεασμένη αρνητικά τόσο από την αναταραχή των κρυπτονομισμάτων, μετά από τα αντικρουόμενα μηνύματα του Elon Musk για την επένδυση της εταιρείας σε bitcoin, όσο κυρίως από την αποκάλυψη της μεγάλης θέσης short ( 800.100 μετοχές της Tesla, αξίας 534 εκατ. δολαρίων) μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου που έχει λάβει η Scion Asset Management του Michael Burry. O Burry ήταν ο πρώτος επενδυτής που προέβλεψε και κέρδισε από την κρίση των επισφαλών στεγαστικών δανείων του 2007-2010, με τις τότε κινήσεις του με το Scion Capital (τώρα Scion Asset Management) να μεταφέρονται μέχρι και στον κινηματογράφο (μέσω της ταινίας «Το Μεγάλο σορτάρισμα»).

    Από εκεί και πέρα, νέα μέτωπο κατά της Κίνας άνοιξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέδωσαν κοινή δήλωση τη Δευτέρα αναφέροντας ότι μπορεί να συνεργαστούν για να «λογοδοτήσουν χώρες όπως η Κίνα που στηρίζουν πολιτικές που στρεβλώνουν το εμπόριο». Η δήλωση εκδόθηκε από την Εκπρόσωπο Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Κάθριν Τάι, την Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο και τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

    Στα επιχειρηματικά νέα η AT&T Inc, ιδιοκτήτρια εταιρεία των HBO και Warner Bros, και η εταιρεία streaming δικτύων Discovery Inc, αναμένεται να συγχωνεύσουν τα media assets τους. Η συγχώνευση της μονάδας WarnerMedia της AT&T με την Discovery θα δημιουργήσει έναν νέο γίγαντα streaming με αγοραία αξία περίπου 150 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με διάφορες αναφορές. Οι μετοχές της Discovery έκλεισαν στο -5,05% ενώ αυτές της AT&T στο -2,70%.

    Στα μάκρο της ημέρας, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State, για τη δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη, υποχώρησε στις 24,3 μονάδες τον Μάιο μετά τις 26,3 μονάδες τον Απρίλιο Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις 24,8 μονάδες.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.262,19 μονάδες με απώλειες -0,35%, ο S&P 500 στις 4.150,68 μονάδες με πτώση -0,56% ενώ ο Nasdaq στις 13.290,29  μονάδες με απώλειες -1,04%.



    ΣΧΟΛΙΑ