• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Aston Martin: Το αυτοκίνητο του James Bond θέλει να γίνει… Ferrari

    • Bloomberg


    Στην άντληση κεφαλαίων ύψους 5 δισ. στερλίνων (6,8 δισ. δολ.) στοχεύει η θρυλική Aston Martin, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή της στη βρετανική χρηματιστηριακή αγορά, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
    Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη πραγματοποιήσει συζητήσεις με συμβούλους προκειμένου να προχωρήσουν στην αποτίμηση της, συμπεριλαμβανομένων και των χρεών της, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη δημόσια προσφορά μπορεί να είναι μεγάλο λόγω του σχεδίου επέκτασης της εταιρίας στον τομέα των SUV από το 2019.
    Η εισαγωγή των μετοχών της στην αγορά του Λονδίνου θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τη δυναμική επιστροφή της Aston Martin και να αποτελέσει σημαντικό τεστ για τη διάθεση των επενδυτών απέναντι στις βρετανικές εταιρίες, εν όψει του επικείμενου Brexit τον Μάρτιο του 2019.
    Η αυτοκινητοβιομηχανία, που έχει συνδέσει το όνομα της με τον πασίγνωστο κατάσκοπο James Bond, ξεπέρασε πέρυσι τις 5.000 πωλήσεις, για πρώτη φορά από το 2008 και αναμένεται να ξεπεράσει και τις προβλέψεις της για το 2017 και να εμφανίσει EBITDA τουλάχιστον 180 εκατ. στερλίνων και έσοδα άνω των 840 εκατ. στερλίνων.
    Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της εταιρίας δεν έχει λάβει οριστική απόφαση σχετικά με την ενδεχόμενη εισαγωγή της στο χρηματιστήριο ενώ οι σύμβουλοι της εξετάζουν και άλλα ενδεχόμενα.
    «Αποτελεί πάγια τακτική της εταιρίας να μην σχολιάζει τα δημοσιεύματα και τα σενάρια σχετικά με τα μελλοντικά της σχέδια ή την κεφαλαιακή της αναδιάρθρωση» αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της Aston Martin, Simon Sproule. Σημειώνεται ότι βασικοί μέτοχοι της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η Investindustrial Advisors Ltd και επενδυτές από το Κουβέιτ.
    Η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει την κατασκευή των DBX SUV στο νέο της εργοστάσιο στην Ουαλία το 2019. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IHS Markit οι πωλήσεις του ομίλου μπορεί να αυξηθούν κατά 60%, στα 8.250 οχήματα, το 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ