• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα δημιουργήσει 16.000 μόνιμες θέσεις εργασίας


    Στη δημιουργία 16.000 μόνιμων θέσεων εργασίας για να στηρίξει τις διαδικτυακές της δραστηριότητες σχεδιάζει να προχωρήσει η εταιρεία Tesco Plc, επισημαίνοντας την μετατόπιση των καταναλωτών στο ηλεκτρονικό εμπόριο λόγω της πανδημίας και την εξάλειψη των θέσεων εργασίας στις εμπορικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας δήλωσε ότι οι νέες θέσεις θα προστεθούν στις υφιστάμενες 4.000 μόνιμες θέσεις που δημιούργησε μετά την εμφάνιση του Covid-19.  Η πλειονότητα των θέσεων εργασίας θα καλυφθεί από τους έκτακτους εργαζόμενους που προσέλαβε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφερε.

    Το lockdown που ξεκίνησε τον Μάρτιο επιτάχυνε την αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων λόγω και της ευρείας αποθήκευσης τροφίμων, ενώ οι καταναλωτές διστάζουν να επιστρέψουν στα καταστήματα από τότε που μειώθηκαν οι περιορισμοί.

    Η Marks & Spencer Group Plc, η οποία πουλά τρόφιμα, ρούχα και είδη για το σπίτι, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προχωρήσει σε μείωση 7.000 θέσεων εργασίας, αυξάνοντας το σύνολο των χαμένων θέσεων εργασίας στον τομέα λιανικής πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε περισσότερες από 35.000 φέτος.

    Οι νέες θέσεις εργασίας της Tesco περιλαμβάνουν 10.000 υπαλλήλους για τη συγκέντρωση παραγγελιών πελατών και 3.000 οδηγούς παράδοσης, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.



    ΣΧΟΛΙΑ