• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Marks & Spencer: Κλείνει 11 καταστήματα στη Γαλλία λόγω Brexit

    • Bloomberg

    Steve Rowe, διευθύνων σύμβουλος Marks & Spencer


    Η βρετανική αλυσίδα λιανικής ενδυμάτων και τροφίμων Marks & Spencer κλείνει 11 από τα καταστήματά της στη Γαλλία, μετά την προσπάθεια της να διατηρήσει τα ράφια γεμάτα φρέσκα τρόφιμα στον απόηχο του Brexit.

    Οι «χρονοβόρες και σύνθετες διαδικασίες εξαγωγών» μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν δυσκολέψει τον εφοδιασμό των καταστημάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε την Πέμπτη η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο.

    Τα καταστήματα, που λειτουργούν με franchisee, πρόκειται να κλείσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

    “Η M&S έχει μακρά ιστορία εξυπηρέτησης πελατών στη Γαλλία και αυτό δεν είναι μια απόφαση που έχουμε λάβει επιπόλαια”, δήλωσε ο Paul Friston, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας για διεθνείς επιχειρήσεις.

    Τα εννέα καταστήματα franchise Marks & Spencer που διαχειρίζεται η Lagardere SA στα γαλλικά αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, θα παραμείνουν ανοιχτά. Οι δύο εταιρείες σημειώνουν πρόοδο στις συζητήσεις σχετικά με “ένα βιώσιμο μελλοντικό επιχειρηματικό μοντέλο”, ανέφερε η M&S.

    Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η M&S αναγκάζεται να αποσυρθεί από τη γαλλική αγορά και έρχεται μια δεκαετία μετά την ανακοίνωση της επιστροφής της, ανοίγοντας μια σειρά από καταστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός στην Champs Elysees, τον πιο διάσημο εμπορικό δρόμο του Παρισιού.

    Έκτοτε προχώρησε στο κλείσιμο τόσο του συγκεκριμένου καταστήματος όσο άλλων μεγαλύτερων outlets που λειτουργούσε ανεξάρτητα.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ