• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ryanair: Στοχεύει στην μεταφορά 225 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως μέχρι το 2026

    • Bloomberg

    Michael O’Leary, επικεφαλής Ryanair


    Η Ryanair Holdings αύξησε τον αναπτυξιακό της στόχο στο 50% για τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς επεκτείνεται στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, όπου η πανδημία ανάγκασε άλλους αερομεταφορείς να αποσυρθούν.

    Η πρόσβαση της σε περισσότερους από 225 εκατομμύρια επιβάτες έως το 2026 θα εξυπηρετηθεί από τον στόλο νέων αεροσκαφών Boeing Co 737 Max, ανέφερε η Ryanair σε δήλωση της την Πέμπτη, ενόψει της ετήσιας συνάντησης μετόχων. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ευρώπης είχε βάλει στόχο στο παρελθόν να πετύχει αύξηση 33% από τα επίπεδα προ πανδημίας, των 149 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως.

     

    Summer Rebound

    Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής Michael O’Leary έδειχνε εδώ και μήνες ότι σκοπεύει να επεκταθεί στις ευρωπαϊκές αγορές μετά την πανδημία.

    Η εταιρεία δήλωσε τον Ιούλιο ότι θα διατηρήσει χαμηλές τις τιμές των εισιτηρίων κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ ο διευθυντής της Eddie Wilson επισήμανε αυτήν την εβδομάδα ότι η Ryanair θα δημιουργήσει 5.000 θέσεις εργασίας στην περιοχή τα επόμενα πέντε χρόνια.

    Η Ryanair ενδέχεται να αυξήσει το μερίδιό της στην ευρωπαϊκή αγορά μικρών αποστάσεων σε περίπου 20% έως το 2025 από 13% το 2019, ανέφεραν οι αναλυτές της Citigroup, Sathish B Sivakumar και Manikandan Subash Chandran.

    Για να επιτύχει τον επιβατικό της στόχο, η Ryanair θα χρειαστεί περίπου 650 έως 700 αεροπλάνα – περισσότερα από τα 600 που έχει στο τρέχον σχέδιο στόλου της, δήλωσε ο Daniel Roeska, αναλυτής της Sanford C. Bernstein. Αυτό θα σήμαινε είτε την παραγγελία περισσότερων αεροσκαφών Boeing Co. 737 Max, είτε τη μίσθωση αεροπλάνων, είτε τη διακοπή της απόσυρσης μοντέλων παλαιότερης γενιάς, εκτίμησε.

    Η αεροπορική θα αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από την ουγγρική Wizz Air Holdings, η οποία έχει χαράξει ανάλογο πρόγραμμα ανάπτυξης.

    Οι μετοχές της Ryanair σημείωσαν άνοδο 5,6% νωρίτερα στο Δουβλίνο. Η μετοχή καταγράφει απώλειες 3,5% σε ετήσια βάση.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ