• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Λίβανος: Ισχυρό ριμπάουντ για τη μεγαλύτερη εισηγμένη της αγοράς στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη φονική έκρηξη

    • Bloomberg

    Η Solidere ξανάχτισε ένα κομμάτι της Βηρυτού μετά το τέλος του εμφυλίου το 1990 και έχει υπό ανάπτυξη διάφορα πρότζεκτ στην πόλη


    Η μετοχή της λιβανέζικης εταιρείας real estate Solidere ανέκαμψε από πτώση 13% για να κλείσει με κέρδη στην πρώτη συνεδρίαση μετά τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού που σκότωσε περισσότερα από 150 άτομα.

    Η Solidere είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία και μία από τις μετοχές με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στο χρηματιστήριο του Λιβάνου, το οποίο έχει κεφαλαιοποίηση γύρω στα 5 δισ. δολάρια, παρόμοια με εκείνη του Μαυρικίου και της Μάλτας. Η μετοχή κάλυψε τις απώλειές της κοντά στο τέλος της συνεδρίασης για να κλείσει τελικά με κέρδη 0,5%, στα 14,28 δολάρια. Ο όγκος ήταν υπερδιπλάσιος του μέσου όρου των 30 ημερών.

    Η μετοχή της Solidere έφτασε να υποχωρεί έως και 13%, δοκιμάζοντας τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών. Η μετοχή, η οποία τιμολογείται σε αμερικανικό δολάριο, είχε ενισχυθεί σχεδόν κατά 160% από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν οι αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στην πόλη κλιμακώθηκαν, καθώς οι επενδυτές την είδαν ως εναλλακτική αντιστάθμισης κινδύνου έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού και της πτώσης της λιβανέζικης λίρας. Μέχρι τον Ιούλιο, είχε φτάσει στο υψηλότερο επίπεδό της από το 2011.

    Η Solidere ξανάχτισε ένα κομμάτι της Βηρυτού μετά τον εμφύλιο πόλεμο που έληξε το 1990 και έχει έργα σε εξέλιξη σε όλη την πόλη.



    ΣΧΟΛΙΑ