• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κορονοϊός: Ράλι για τη μετοχή της Abbott μετά την ανάπτυξη τεστ 5 λεπτών

    Ευρώπη


    Άλμα έκανε σήμερα, Δευτέρα, η μετοχής της φαρμακοβιομηχανίας Abbott Laboratories.

    Ισχυρό ανοδικό ράλι έκανε σήμερα η μετοχή της φφαρμακοβιομηχανίας Abbott μετά την είδηση ότι θα λανσάρει την αγορά τεστ για τον κορονοϊό που θα δίνει αποτέλεσμα μέσα σε μόλις πέντε λεπτά. Το τεστ είναι μάλιστο τόσο μικρό και φορητό, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται σε οποιοδήποτε υποδομή υγειονομικής περίθαλμψης.

    Η μετοχή της Abbott έφτασε να σημειώνει άνοδο έως 13% στη Νέα Υόρκη, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα ενδοσυνεδριακά κέρδη της από το 2002.

    Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Abbott Diagnostics, η εταιρεία προγραμματίζει ότι από 1η Απριλίου θα διαθέτει στην αγορά 50.000 τεστ ημερησίως. Το μοριακό τεστ ψάχνει για στοιχεία του γενώματος του νέου κορονοϊού, τα οποία μπορούν να εντοπιστούν γρήγορα όταν ο ιός είναι παρών σε υψηλά επίπεδα. Για να αποκλειστεί όμως εντελώς η πιθανότητα λοίμωξης με το ίδιο τεστ μπορεί να χρειαστούν έως και 13 λεπτά.

    Η Abbott πήρε πράσινο φως από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για χρήση σε εξουσιοδοτημένα εργαστήρια και μονάδες φροντίδας ασθενών.



    ΣΧΟΛΙΑ