• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κορονοϊός: Η Abbott Laboratories βγάζει στην αγορά τεστ ανίχνευσης 5 λεπτών – Από τις αρχές Απριλίου στην αγορά

    • Bloomberg
    Wall Street


    Σε μια σημαντική ανακοίνωση προχώρησε η φαρμακευτική εταιρεία Abbott Laboratories.

    Τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού που μπορεί να βρει σε μόλις πέντε λεπτά αν κάποιος είναι «θετικός» ανακάλυψε η φαρμακευτική εταιρεία Abbott Laboratories. To τεστ είναι φορητό και τόσο μικρό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε δομή υγείας.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ήδη έλαβε έγκριση  από τον  Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων. Το τεστ θα ονομάζεται ID NOW COVID-19. Αν είναι θετικό θα φαίνεται στα πρώτα 5 λεπτά  σύμφωνα με την Abbott.

    Μάλιστα όπως είπε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, θα διατίθενται 50.000 τεστ την ημέρα, ξεκινώντας από την 1η Απριλίου.

    Κατά τον John Frels, το μοριακό τεστ ψάχνει για ίχνη γονιδιωμάτων του κορωνοϊού που σε περιπτώσεις που είναι παρόντα σε μεγάλα επίπεδα μπορούν να εντοπιστούν σε πέντε λεπτά. Ο πλήρης έλεγχος για να βγει το αποτέλεσμα μπορεί να απαιτήσει έως 13 λεπτά, προσέθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

    «Αυτό θα προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για τους ιατρούς πρώτης γραμμής, αυτούς που πρέπει να διαγνώσουν πολλά κρούσματα και θα καλύψει το κενό στα τεστ», συμπλήρωσε. «Μια κλινική θα είναι σε θέση να βγάλει το αποτέλεσμα γρήγορα, ενώ ο ασθενής περιμένει».

    Το τεστ μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, αλλά η εταιρεία δουλεύει με τους πελάτες της και την κυβέρνηση Τραμπ για να εξασφαλίσει ότι οι πρώτες παρτίδες θα πάνε εκεί που χρειάζονται περισσότερο.

    Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έχουν ριχτεί στη μάχη. Η Henry Schein ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει αναπτύξει τεστ αντισωμάτων που εξετάζει το κατά πόσο το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ανθρώπου έχει καταφέρει να νικήσει τον ιό.

    H Abbott έχει κεφαλαιοποίηση 132 δισ. δολαρίων και η τιμή της μετοχής της έκλεισε την Παρασκευή στην Wall Street στα 74,56 δολάρια. 



    ΣΧΟΛΙΑ