• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    JPMorgan: Πούλησε ομόλογα 13 δισ. δολαρίων στο μεγαλύτερο τραπεζικό deal που έγινε ποτέ

    • Bloomberg
    CEO JPMorgan Chase

    Jamie Dimon, CEO JP Morgan


    Η JPMorgan Chase & Co. πούλησε ομόλογα αξίας 13 δισ. δολαρίων, πραγματοποιώντας το μεγαλύτερο deal που έγινε ποτέ από τράπεζα, εκμεταλλευόμενη τα χαμηλότερα κόστη δανεισμού των τελευταίων ετών για την ενίσχυση των κεφαλαίων της.

    Η συμφωνία, που σημειώθηκε μετά από την παρουσίαση του καλύτερου τριμήνου που έχει εμφανίσει ποτέ η τράπεζα, είχε μεγάλη επιτυχία καθώς οι προσφορές ανήλθαν σε περίπου 26 δισ. δολάρια, επιτρέποντας στην JPMorgan να μειώσει το επιτόκιο από τα σχετικά υψηλά spreads που είχε προσφέρει αρχικά, αναφέρουν πληροφορίες.

    Συμπεριλαμβανομένης της συγκεκριμένης πώλησης, η JPMorgan έχει συγκεντρώσει 22 δισ. δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη αμερικανική τράπεζα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

    «Οι τράπεζες θα είναι πάντοτε μεγάλοι εκδότες, κάτι που τους δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις αγορές, ειδικά όταν η χρηματοδότηση εξακολουθεί να είναι τόσο φθηνή», δήλωσε o Jesse Rosenthal, αναλυτής της CreditSights.

    Η προηγούμενη μεγαλύτερη πώληση ομολόγων από τράπεζα είχε γίνει και πάλι από την JPMorgan, και ήταν μία προσφορά ύψους 10 δισ. δολαρίων, τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με το Bloomberg. Η JPMorgan θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για εταιρικούς σκοπούς.

    Η τράπεζα ανακοίνωσε ισχυρά κέρδη στο πρώτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης κατά 15% στα έσοδα σταθερού εισοδήματος, σε νομίσματα και εμπορεύματα.

    Διαβάστε ακόμα:

    JP Morgan: Ακόμα και τα 10 δισ. δολάρια μπορεί να φτάσουν οι ζημίες των τραπεζών από την Archegos Capital

    JP Morgan: Τώρα τους «αρέσει» το Bitcoin

    JPMorgan: Πόσο επικίνδυνο είναι για τις αγορές το φαινόμενο Reddit;

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ