• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    JPMorgan: Γιατί οι επενδυτές προτιμούν τα μετρητά

    • Bloomberg
    JP Morgan: Σύσταση για επιστροφή θεσμικών στα ελληνικά ομόλογα - Βλέπει εκρηκτική ανάπτυξη 5,2% το 2022


    Οι επενδυτές ενδέχεται να διατηρήσουν τα μετρητά τους περισσότερο από όσο αναμένονταν, καθώς τα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία που παραδοσιακά λειτουργούν αντισταθμιστικά σε δύσκολες περιόδους δεν αποδίδουν, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

    Τα μεγαλύτερα ποσοστά μετρητών μπορεί να αποτελούν μια ακούσια συνέπεια της πολιτικής του εύκολου χρήματος, με τα κυκλικά περιουσιακά στοιχεία να θεωρείται πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθούν για αντιστάθμιση σε περιβάλλον μηδενικής απόδοσης, υποστηρίζει ομάδα αναλυτών με επικεφαλής τον John Normand.

    Αυτή η συντηρητική νοοτροπία μπορεί να μην γίνει αρκετά δημοφιλής ώστε να επηρεάσει την κατεύθυνση των αγορών υψηλού ρίσκου, αλλά θα μπορούσε να αποθαρρύνει τους επενδυτές να χρησιμοποιήσουν τα μετρητά τους σε άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, ανέφεραν.

    “Τα αμυντικά περιουσιακά στοιχεία προσφέρουν την χαμηλότερη απόδοσή τους και, ως εκ τούτου, τη χειρότερη προστασία αντιστάθμισης στα sell-off των μετοχών, εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία”, δήλωσε ο Normand.

    Ο δείκτης S&P 500 έχει υποχωρήσει κατά 8% από το ρεκόρ που κατέγραψε στις 2 Σεπτεμβρίου λόγω της ανησυχίας για τις αποτιμήσεις, την αναζωπύρωση του κορονοϊού και τις αμερικανικές εκλογές που βρίσκονται στο επίκεντρο. Ωστόσο, ακόμη και κατά την υποχώρηση των μετοχών, τα ομόλογα, η ισοτιμία του γιεν έναντι του δολαρίου, το ελβετικό φράγκο έναντι του ευρώ και ο χρυσός, σημείωσαν πολύ μικρή μεταβολή ή ακόμη και πτώση.

    Ένα χαρτοφυλάκιο αντιστάθμισης όπως το γιεν έναντι όλων των νομισμάτων, το δολάριο έναντι των νομισμάτων αναδυόμενων αγορών και ο χρυσός έναντι του δολαρίου είναι ακόμη χρήσιμο, δήλωσε η JPMorgan, καθώς αυτά έχουν επιφέρει κέρδη στο 60% έως 80% κατά τις περιόδους που οι μεγάλες αγορές μετοχών σημείωσαν σημαντικές απώλειες.

    Ωστόσο, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η διόρθωση των μετοχών έχει τελειώσει σε μεγάλο βαθμό.

    “Θα απαιτηθούν άλλοι δύο μήνες για να επιλυθούν οι αβεβαιότητες σχετικά με το βαθμό ανάπτυξης και την κατεύθυνση της πολιτικής των ΗΠΑ, αλλά αυτό το χρονοδιάγραμμα δεν σημαίνει ότι ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος πρέπει να φέρουν σημαντική, περαιτέρω πτώση της αγοράς “, δήλωσε ο Normand. “Οι αγορές ενδέχεται να έχουν ολοκληρώσει τα 3/4 της διόρθωσης τους”.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ